Sponsoreret af Sundhedsstyrelsen

Efterfødselssamtale med Julie Buhl om at udvikle en fødselsdepression

Da Julie Buhl bliver gravid, er hun bange for, om hun kan finde ud af at være mor. Julie har en historie med angst og spiseforstyrrelse og bliver tilknyttet Team Sårbar Gravid, hvor hun får hjælp til at håndtere sin krops forandringer og de følelser, hun har af at distance sig fra babyen i maven. Fødslen af Emily forløber fint, men Julie føler ingenting i mødet med sin datter, og hun har svært ved at knytte sig til hende. Udadtil ser det ud som om Julie har styr på det, men inden hersker et følelseskaos, hvor hun føler sig utilstrækkelig og ensom, og da Emily er 3 måneder, glider Julie længere og længere ned i et sort hul med mange mørke tanker, og hun udvikler en svær fødselsdepression. Det er en efterfødselssamtale om et barsk forløb, hvor Julie hver dag kæmper for at føle sig god nok og om en sej kamp for, da Emily er 1 år, endelig at kunne sige, at hun elsker sin datter. Jordemoder Camilla Brinch er med til at besvare spørgsmål.

“Jeg havde virkelig meget følelsen af: ‘Hvorfor er det, man gør det her?’ Jeg kunne ikke sige, at det var det værd at få et barn. Jeg kunne stadig ikke sige, at jeg kunne lide mit barn. Jeg følte bare, jeg slog en eller anden autopilot til og gjorde det, jeg skulle gøre. Fordi det ligger helt instinktivt i ens krop, at man gør bare de her ting for ens barn, men mit hoved var slet ikke med.” 

-Julie Buhl

Du kan lytte hele episoden her eller nedenfor

Efterfødselssamtalen er sponsoreret af Sundhedsstyrelsen. At blive gravid og få børn er for mange forbundet med glæde og lykkefølelse. Men hvad hvis det ikke føles sådan? For cirka hver 10. forælder bliver tankerne så overvældende, at de udvikler sig til en fødselsdepression under graviditeten eller indenfor det første år efter barnet er født. Og det rammer både mænd og kvinder med store konsekvenser for den enkelte og familien. Sundhedsstyrelsen har lanceret en kampagne, der skal øge viden om fødselsdepression, nedbryde fordomme og fremme at flere søger og får den rette hjælp i tide. Læs mere her.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *