Cecilie Kvorning – “Mavefornemmelsen lyver aldrig”

I dag er det Mors Dag. Vi har talt med fire kvinder om deres egne mødre, familieritualer og hvad de har lært i deres moderskab – her er det studerende Cecilie Kvorning, der er mor til Alice på 3 år og Helmut på 1 år

 

Hvad er det vigtigste, din mor har lært dig, og som du har taget med videre ind i dit voksne liv?

Fra barnsben af har min mor opdraget mig til at være selvstændig. En kvalitet jeg særligt i retrospekt er taknemmelig for, på trods af, at jeg som ung kunne føle mig overladt til mig selv i febrilske situationer. Det har lært mig at tage tyren ved hornene, og på egen hånd komme igennem svære situationer.” 

Hvor i dit eget moderskab forsøger du at blive bedre?

“Jeg forsøger at blive bedre til at tage vare på mig selv med omsorg i stedet for hårdhed og kritik. Jeg har virkelig været kæmpet med at respektere mig selv som værende en anden mor end den, normen foreskriver. Jeg forsøger at blive bedre til at stå ved mig selv som det uperfekte, men all right menneske jeg nu er.”

Hvilke familieritualer sætter du mest pris på?

Vi har som sådan ikke nogen nedskrevne familieritualer, men vi danser ofte alle fire sammen. Nogle gange vildt og skørt til ‘Kattejammerrock’, andre gange stille og fintfølende til Nala Sinephro. Derudover får vi os tit en familieknuser, et ægte oxytocin-boost, der fører til en stærk følelse af forbundethed.”

Nævn én ting, du har lært af at blive mor?

“Din mavefornemmelse lyver aldrig.”

Navn: Cecilie Kvorning

Alder: 24 år

Børn: Alice, 3 år og Helmut, 1 år

Beskæftigelse: Er på orlov fra designstudiet på Det Kongelige Akademi og hjemmepasser Helmut frem til februar 2023

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *