To The Moon podcast - Vores panel snakker om hvorfor vi opdrager vores piger og drenge forskelligt | TO THE MOON HONEY
 • en

Blog

To The Moon podcast – Vores panel snakker om hvorfor vi opdrager vores piger og drenge forskelligt

Vi forældre har ubevidst en tendens til at opdrage vores døtre og sønner forskelligt. Hvorfor får piger mindre i lommepenge end drenge? Hvorfor trøster vi drenge mindre end piger, når de har slået sig? Og hvilke konsekvenser får det for dem, når de er voksne? Vi taler om normer og kønnet opdragelse med kønssociolog Cecilie Nørgaard, mor til Nova, 20, og Vitus, 17, sangerinde Fallulah, mor til Gloria på 3 og tvillingerne Evi og Augusta på 5 måneder og influent Mette Marie Lei, mor til tvillingerne Berta og Hugo på 6 år.

 

“Jeg tror, mange glemmer den der kobling imellem, hvad det betyder at opdrage sine børn stereotypt – eller ikke tænker over at kulturen stille og roligt opdrager ens børn stereotypt – og hvad det så kan have af effekter, når de bliver unge eller voksne.”

– Cecilie Nørgaard

 

Du kan lytte til episoden nedenfor eller via Apple her.  

 

Afsnittet er sponsoreret af @simplefeastdenmark Med koden tothemoonhoney20 får du 20% ved dit første køb af kassen. Se mere på simplefeast.com

LeaveCOMMENT

 • Susie Noe
  REPLY

  Hej, der nævnes nogle statistikker i starten af afsnittet. Bl.a. at der er forskel på lommepenge. Hvilken undersøgelse kommer det fra?
  Vh En nysgerrige lytter

  august 17, 2020
 • Ida
  REPLY

  Viiiiiildt spændende! Tusind tak!

  august 29, 2020

Your email address will not be published. Required fields are marked *