Nadia Al Zagir Balling – “Jeg forsøger at være lige her, lige nu”

 I dag er det Mors Dag. Vi har talt med fire kvinder om deres egne mødre, familieritualer og hvad de har lært i deres moderskab – her er det Nadia Al Zagir Balling, der er mor til Theodor på 4 år

 

Hvad er det vigtigste, din mor har lært dig, og som du har taget med videre ind i dit voksne liv? 

“Min far er fra Yemen og er præget af en spontan, arabisk kultur. Min mor er englænder og kommer fra en mere korrekt og meget høflig engelsk kultur. Da vi var små, sagde hun altid til os: “Behandl andre, som I gerne selv vil behandles”. Den sætning gjorde indtryk, og jeg har taget den med mig videre gennem mine børne- og voksenår. Og det er virkelig noget, jeg aktivt forsøger at give videre til min søn, Theodor. At være et ordentligt menneske. Du kan sagtens sige fra, diskutere, skændes og snakke højt – men gør det på en ordentlig måde.”

Skall_to_the_moon_honey_karoline_de_lony
Læs også

Karoline De Lony – “Jeg er ikke bange for særligt meget”

Hvor i dit eget moderskab forsøger du at blive bedre? 

“Jeg forsøger at gøre én ting af gangen. At være lige her, lige nu. Inspireret af Theodor, der er så god til at fordybe sig i lige præcis den leg, han leger – og intet andet. Det er noget, jeg dagligt øver mig i, og det er svært. Det kan være under Theodors rundturer for mig i haven, hvor han stolt fortæller og ivrigt viser mig og sin far, hvilke træer og blomster der spirer og er sprunget ud. Her bliver jeg tvunget til at parkere tankerne omkring, hvad vi skal have til aftensmad, eller at klokken er 8:36, og jeg skal nå i børnehaven og aflevere godt og nå videre ind til vores gardinstudio lige om lidt med 10 haste to do’s.” 

Hvilke familieritualer sætter du mest pris på?

“På de travle hverdage, hvor dagen flyver afsted med arbejde, børnehave og aftenpraktik, er den bedste måde, vi stopper op herhjemme og “mødes” allesammen, at vi leger Theodors ultimative ynglings familieleg “Fælleskrammer med bar mave i mor og fars seng”. Det er den hyggeligste familiestund, hvor vi tre bare krammer hud mod hud, kilder, tumler og griner sammen. Den “Fælleskrammer med bar mave”-stund kan vende enhver dårlig eller ubalanceret dag for os alle tre.”

Nævn én ting, du har lært af at blive mor? 

“At sænke tempoet og være til stede. Det er de fineste øjeblikke, når jeg er sammen med Theodor og er tvunget til at sænke farten helt og bare have fokus på at lege med ham og intet andet. Eller at gå heeeelt langsomt hen til børnehaven, fordi vi skal snakke om alle de små og store ting i folks haver, vi ser undervejs.” 

Foto: Sissel Abel

Navn: Nadia Al Zagir Balling

Alder: 37 år

Børn: Theodor, 4 år  

Beskæftigelse: Medstifter af gardinfirmaet &Drape

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *