Artikel sponsoreret af Saxo

Hvad skal du læse i sommerferien?

I hverdagen med børn, madpakker, arbejde og masser af gøremål kan det være svært finde overskud til at læse. Det skal sommerferien lave om på! Vi kan ikke vente med at lade os opsluge af gode historier – her får du To The Moon, Honeys anbefalinger til fantastiske læseoplevelser

 

Kristine Anthoni, brand manager

‘Brænd alle mine breve’ af Alex Schulman

“Bogen har længe stået på min liste over bøger, jeg gerne vil læse. Jeg synes, det er spændende at dykke ned i, hvordan tidligere generationers traumer kan præge en familie i flere generationer, som Schulman skriver om i denne bog. Jeg drømmer om at ligge på en strand og læse den, hvis jeg kan få lidt ro, og ellers gemmer jeg den til efter sommerferien på lyd.”

Bea Fagerholt, medstifter

‘Øvelser i mørket’ af Naja Maria Aidt

“Jeg håber på nogle små læsestunder på ferien, hvor jeg kan forsvinde ind i Naja Marie Aidts “Øvelser i mørket”. Den skulle være både gribende og smuk.”

Louise Stenbjerre, direktør

‘Byen brænder’ af Garth Risk Hallberg

“Jeg har en svaghed for the great American novel og skal genlæse murstensromanen “Byen brænder.” Brudstykker af plottet er begyndt at rumstere i mine tanker, og jeg længes efter at fordybe mig i historien om New York City i 1970’erne og dens indbyggere som punkmusikere, kunstnere, elitefamilier og politikere. Så malerisk er beskrivelserne af de forskellige karakterer, som selvfølgelig flettes ind og ud af hinanden, og hvor klassekamp, stoffer, kærlighed og forræderi skildres på fabelagtig vis.”

Emilie Oesterlein, salgschef

‘Senfølger’ af Anne Mette Kirk. ‘Shantaram’ af Gregory David Roberts

“Jeg elsker psykologiske romaner og thrilleruniverser, og Anne Mette Kirks bog “Senfølger” lyder så spændende. Jeg tænker, at det bliver sådan en bog, som jeg får meget svært ved at lægge fra mig.

Derudover  har jeg fået anbefalet “Shantaram” et utal af gange, og nu må jeg altså i gang. Den handler om Bombays brogede underverden og giver et indblik i den kriminelle verden, der er så langt fra den vestlige verden. Jeg elsker bøger, der er baseret på virkelige hændelser, som er tilfældet med denne bog, hvor man følger forfatterens flugt fra et fængsel i Australien.”

Tikkie Elsøe, e-commerce manager

‘Underskud’ af Emma Holten

“Lige som sommerferien starter, udkommer Emma Holtens bog “Underskud”, som lydbog – selvfølgelig indtalt af hende selv. Emma Holten er eminent til at sætte ord og fakta bag mange af de overvejelser, jeg selv har gjort mig, om netop omsorg og hvordan jeg har lyst til at leve mit liv. Ferier er for mig den bedste tid at træde et skridt tilbage og mærke efter om “livet er i vatter”, og jeg har på fornemmelsen, at “Underskud” vil være perfekt til at sætte de tanker i gang.”

Katrine Yde, Communications manager

‘Genfærd Ind’ af Isabella Hammad. ‘Et lille Liv’ af Hanya Yanagihara

“Jeg er snart færdig med “Et lille Liv” af Hanya Yanagihara. Det er en moppedreng, som jeg skulle tage tilløb til at komme i gang med, men den er så gribende, at det føles som at binge en rigtig god serie. Den næste bog jeg skal læse er “Genfærd Ind”, som jeg er blevet anbefalet. Det er en roman af den britisk-palæstinensiske forfatter Isabella Hammad, som handler om en britisk kvinde, der besøger sin søster på Vestbredden, og den dykker ned i identitet, komplicerede familiebånd og kærlighed.”

Anne-Sophie Jansfort, e-commerce manager (på barsel)

‘Årene’ af Annie Ernaux

“Jeg fik bogen i fødselsdagsgave i vinter og læste den over et par lange nætter, fordi jeg simpelthen ikke kunne slippe den. Det er en af de bøger, man bliver helt ked af, når de slutter. Derfor har jeg lovet mig selv at genlæse den til sommer ved højlys dag og i et tempo, så jeg kan få alle nuancerne med. En smuk skildring af et kvindeliv, der udvikler sig gennem relationerne og tiden omkring hende.”

Anna Rolin, redaktør

‘Love me tender’ af Constance DebréSkammen’ af Annie Ernaux. ‘Vulkanø’ af Daniel Dalgaard

”Min mor er altid træfsikker, når det kommer til boganbefalinger, og hun har for nyligt lånt mig Annie Ernauxs “Skammen”, som jeg glæder mig til at gå i gang med, når jeg er færdig med “Love me tender” af Constance Debré, som jeg lige er startet på. Den er allerede helt vild, og jeg synes virkelig, alle skal læse den! En utrolig gribende autofiktiv fortælling om seksualitet, frihed og moderskab, og på én og samme tid kold og sårbar. Derudover har min mand i den seneste tid været optaget af Daniel Dalgaards “Vulkanø”, som jeg også håber at få ro til at lytte til på en gåtur, eller når jeg har madtjansen i sommerhus.”

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *