TO THE MOON
  • en
Gravid med Marianne Theodorsen

Norske Marianne Theodorsen fandt ud af, at hun var gravid et par måneder efter, at hun va

Let’s go honey

  •   Vi taler med Fulvia fra The Glow Institute om selvomsorg. Hun har skabt en eftertragtet ansigts- og kropsbehandling med god tid, rolige massagestrøg og nul snak, når man ligger på briksen. En behandling, som nulstiller kroppen. Men hvordan skaber vi selv nogle rammer, der genoplader os og skaber ro i en travl hverdag med små børn, job, familie, støj og bekymringer? Det får du opskriften på her.   ”Den første måned har moren brug for, at partneren håndterer alle praktiske gøremål i familien. Og i helt op til et år, efter man har født, skal man prioritere søvnen. Så alle andre, skal gøre hvad de kan, for at moren får mulighed for at sove.” Citat Fulvia fra The Glow Inst.   Du kan lytte ugens nye To The Moon Podcast nedenfor eller via Apple.   Podcasten er sponsoreret af Zalando. Vi har udvalgt vores personlige favoritter fra Zalando.dk, som du finder her.

  • Blogger Emily Salomon fortæller ærligt om årene med fertilitetsudfordringer og en spontan abort, før hun blev gravid og endelig kunne byde sønnen Kurt velkommen til verden. Vi kommer også omkring kontroltab, Fødeklinikken på Rigshospitalet, og hvorfor samarbejdet med jordemoderen var altafgørende for Emily. Tilde Bøgild fra Smertefri Fødsel er som altid med til at besvare spørgsmål. 

  • Med kun et par husnumre mellem sig, i det grønne funkishus på Frederiksberg, bor to nybagte mødre. Andengangsmor Lærke Bagger og førstegangsmor Sidsel Alling. Udover at følge hinanden på Instagram kender de ikke hinanden, men vi har bedt dem indlede en snak over sms. Kom med ind i deres barselsboble af amningens ups and downs, store fødder og behovet for at se godt ud.   Lærke Bagger: Hej Sidsel, hvordan går det derinde? Kh Lærke Sidsel Alling: Det går godt 🙂 sundhedsplejersken har lige været her til 14 dages besøg - Helle vejer imponerende 4480kg! Lærke Bagger: Simpelthen så sejt gået! Det er no joke at amme. Vi har først sundhedsplejerske næste fredag. Andengangsfødende har ikke så mange konsultationer. Men Lars er da begyndt at få en god lille dobbelthage. Sidsel Alling: Lars og Helle! lyder som et forældrepar i 50’erne! Lærke Bagger: Ahahahahaha ja. Hvor meget ammer du egentlig? Altså tid? Sidsel Alling: Om natten hver 3. time – cirka. Fordi hun er så stor, skal vi ikke vække hende for at amme, hvilket er virkelig rart. Så i de tidlige morgentimer kan jeg være heldig at strække til 4 timers søvn. Om dagen er det lidt mere, fordi hun jo ikke har lært at lave andet end at spise endnu. Men jeg har virkelig meget mælk, så hun spiser korte og meget effektive måltider, hvor hun bader sig i brystmælk. Hvad med jer? Kører amning? Lærke Bagger: OMG, hvor er du heldig!!! Jeg kæmper (endnu en gang) med amningen af Lars. Ammer hver 2. time i dagstimerne. Men han ligger til omkring en time HVER gang. Så i virkeligheden ammer jeg faktisk hele tiden. Og når jeg ikke ammer, så pumper jeg ud for at opretholde mælkeproduktionen 🥂 Regulær partytime for Lars. Og han vil ikke tage sut. Han bruger jo mig som sut i stedet. Så jeg er ret spændt op. Men ved til gengæld alt om, hvad der ligger af nye ting på Vestiaire Colletive og er ret opdateret på Hollywood gossip. Sidsel Alling: Breaking News: Helle har suttet på en sut i over en time!!! Har brugt dage på at prøve at mose den ind i munden på hende uden held indtil nu. Hvordan går det i ammestuen? Lærke Bagger: HOLY shit! Beklager mit fravær. Men har lige gennemgået de hårdeste 4 døgn i mit liv (som jeg kan huske). Har været i Aalborg og besøge mine forældre alene med to børn, OMG. Lars er så PSYKO morsyg og græder konstant, når han ik blir ammet. Så ammer ham hele tiden, og så vil han kun sove, når han ligger hos mig, så jeg sover slet ik. Og Lulu giver mig the silent treatment. Det er jo supersvært med den store omvæltning. Det var en rimelig dårlig beslutning at tage afsted, så vi kommer hjem en dag tidligere. Men Hey i nat har jeg sovet 4 EN HALV TIME! Stilen, langt fra de nye Gucci sko, der står i skabet. Syntes ikke det var så hårdt med Lulu. Hvordan går det hos jer? Er MEGA misundelig over det med sutten. Nogen tips? Sidsel Alling: Det lyder ærligt talt skrækkeligt! Og

  • Graviditeten var præget af angst og en uro for at miste. Og det man kalder den søde ventetid, var for svenske Julia Stridh kun bitter. Vi møder Julia i hendes lejlighed i Stockholm, hvor hun deler sin historie med os.

To The Moon, Honey nyhedsbrev

En ugentlig opsummering af, hvad du skal læse, inspireres af og lytte til.
Kun nyttig viden – ingen spam.

Mette Wendelboe fra Petite Knit ”Jeg vil bare gerne strikke”

Glem alt om bedstemor og strikkeklubber. Mette Wendelboe Okkels har gjort strikketøj mode

Caroline Fleming – Baronessen flytter hjem

Caroline Fleming i et ærligt interview om, hvordan det ændrede hende at blive mor, sin s

De første 40 dage

I de næste par uger sætter vi fokus på de første 40 dage efter fødslen. Vi har talt m