TO THE MOON
  • en
Det fordømte forår

Karoline De Lony giver et indblik i livet som hjemmearbejdende skolelærer og mor til to d

Let’s go honey

  • Sara Hjort Ditlevsen måtte kort inden sin termin vinke farvel til den hjemmefødsel, hun havde glædet sig til og brugt flere måneders forberedelse på.   

  • Besøgene foregår dagligt, men kun over FaceTime, da Mette og hendes kæreste har valgt at gå i total isolation efter fødslen af deres første datter.    Forholdt du dig anderledes i tiden op til din termin, grundet corona? ”I starten af marts begyndte jeg allerede at opholde mig mindst muligt uden for hjemmet. Men da jeg var gået over termin, havde jeg flere aftaler i kalenderen, hos min jordemoder og zoneterapeut med henblik på modning og igangsættelse af fødsel, som jeg gerne ville holde fast i. Samtidig havde jeg brug for at høre hjertelyd og vide, at vores datter fortsat havde det godt inde i maven.” Læs også artiklen HVORDAN ER DET AT FØDE I EN CORONAKRISE? - FREDERIKKE MIKINES Hvad var din største bekymring? ”Jeg frygtede, at jeg ville blive smittet med coronavirus, så der var en risiko for, at jeg kunne overføre sygdommen til vores barn.” Var der nogle ting som foregik anderledes op til din fødsel? ”I ugerne op til min fødsel var der ikke andet usædvanligt at bemærke, end at der ikke længere blev givet hånd mellem sundhedspersonale og patienter. Det var især efter min fødsel, at coronasituationen herhjemme eskalerede, og at der i graviditet og ved fødsel også blev indført restriktioner.” Hvordan foregik din fødsel? ”Jeg begyndte at få veer fredag formiddag, som tog til sen eftermiddag, og ved 19-tiden kørte mine kæreste og jeg til Herlev Hospital. Jeg var 1 cm fra at være i aktiv fødsel og dermed få tilbudt en fødestue. Jeg havde et ønske om at føde på Herlevs fødeklinik, og da den ene af de to stuer på fødeklinikken var ledig, fik vi lov til at opholde os der. Sen aften var jeg i aktiv fødsel, natten faldt på, og vi begyndte at glæde os til, at det skulle blive morgen, da jordemoderen regnede med, at vi nok kunne fejre fødselsdag her. Men tidligt lørdag morgen oplevede vi vesvækkelse, og for at få fremgang i fødslen blev det anbefalet, at jeg fik et vestimulerende drop. Ideen huede mig ikke, da jeg var nogenlunde bekendt med risiciene, men heldigvis tog min krop godt imod det og begyndte at lave kraftigere veer – og vigtigst af alt blev vores datter ikke påvirket af medicinen. Kl. 16.12 da solen skinnede fra en næsten skyfri himmel (jeg havde frit udsyn til himlen fra et loftsvindue placeret ovenover hospitalssengen), kom vores Lucile endelig til verden.”   Mærkede du en særlig corona-steming på fødegangen eller hos din jordemoder? ”Jeg må indrømme, at jeg i kampens hede ikke skænkede Corona en tanke. Min kæreste bemærkede, hvordan jordemødrene flittigt sprittede deres hænder af, når de kom ind på stuen og gik ud igen – men det håber jeg, at de også praktiserede inden coronatiden.   Hvordan har dagene efter været anderledes? ”Den første tid med Lucile har været ganske særlig. Ikke alene er vi blevet en lille familie, men det er sket i en tid, hvor alt er vendt op og ned, og selvom vi har været i en barselboble, så har vi i høj grad også mærket, hvordan coronasituationen har ændret vores hverdag,

  • En planlagt igangsættelse gjorde, at Frederikke måtte gennemføre mange timer af sin fødsel alene, inden hun fik en fødestue og hendes mand kunne deltage. 

  • Da Johanne skulle føde sit tredje barn, var det ikke kun corona, der tiltrak lægernes opmærksomhed på fødegangen, men derimod en uventet sædefødsel.

  • Hvordan skaber vi hele, kærlige mennesker, der også kan forstå et ‘nej’ og samtidigt sætte deres egne grænser? Og findes der god skæld ud? I denne To The Moon Podcast taler vi opdragelse anno 2020 med Rillo Schwartz, mor til Viola på 3 år, Szhirley, mor til Elton på 9 og Bille på 5 og Josefine Ekstrand, mor til Leopold på 5 og Hilma på 2 år.

  • Rillo Schwartz blev mor første gang samtidig med at hendes kæreste Lukas Forchhammer var i færd med at indtage verden med sit band. Her fortæller hun om at bevare roen, uanset hvor i verden hun er, om at bo tre generationer sammen og om, hvordan det føles at have termin midt i en coronatid.

To The Moon, Honey nyhedsbrev

En ugentlig opsummering af, hvad du skal læse, inspireres af og lytte til.
Kun nyttig viden – ingen spam.

What’s up mama? – Lærke og Sidsel (3)

Med kun et par husnumre mellem sig, bor to nybagte mødre. Andengangs-mor Lærke Bagger og

Hvorfor er probiotika vigtigt, og bør du give dit barn probiotikatilskud?

Vidste du, at dit barns tarmflora udvikles de første 3 år af barnets liv, og at større

Fie Hørby – om nutidens opdragelse

Vi møder familieterapeut, Fie Hørby, medstifter af Blackbird Institute, til en samtale o