Sponsoreret af Magasin

Mama: Ditte Giese, journalist, debattør og forfatter

Lige siden journalist og debattør Ditte Giese var lille, har hun lært af sine feministiske forældre, at hun godt må fylde, bruge sin stemme og tage sin plads. Måske derfor har hun brugt en stor del af sit voksne journalistliv på at mene noget om særligt ligestilling og tidens småbørnsforældre, som hun synes piver og har for lidt at stå imod med. Selv oplevede Ditte inden for kort tid at sige farvel til sin mor, blive skilt og få konstateret kræft, og det er alt sammen noget, vi taler om i denne fine og underholdende Mama-samtale, hvor vi også hører om Dittes passion for hip hop-musik og om beslutningen om ikke at bo sammen med en mand igen.

“Hvis kvinder går hjemme og passer børn og så lader deres mænd gå på arbejde og træffe beslutninger og tjene penge, så er de både afhængige af dem, og der er nogle ideer og noget kreativitet vi ikke får i spil. Og når vi så tilmed ved, at halvdelen af os bliver skilt, så er det et kæmpe problem økonomisk i et livsperspektiv, at de her kvinder ikke har gjort karriere, og at de ikke har sparet op til deres pension. Det er den direkte vej til at være en rigtig bitter ekskone.”

-Ditte Giese

Du kan lytte hele episoden her eller nedenfor

Foto Rita Kuhlmann

To The Moons Mama-podcast er sponsoreret af Magasin. Gå på julegaveshopping i magiske Magasin og på magasin.dk, hvor det emmer af julestemning og forkælelse. Her finder du mærker som Ganni, Liewood og Hay – uanset om du er på jagt efter julegaverne til dine kære, festtøjet til dig selv eller lidt ekstra til børnene. Og husk at du kan bytte alle gaver til og med 24. januar 2023. Se mere på magasin.dk

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *