Foundation_guide_20210609-digital-truematch-nude-serum-bts6-pack
Annoncørbetalt indhold af L'Oréal Paris

Foundationguide til perfekt efterårshud

Makeupartist Sine Ginsborg forklarer, hvorfor det er vigtigt, at din foundation passer præcist til din hudtone, og om hvordan du finder det perfekte match, så du kan lægge en lyn makeup, som går i et med din hud

 

Hvad er det vigtigste, man skal tænke på, når man vælger en foundation?

“Det vigtigste er at finde den rigtige nuance til din hud, fordi så kan du nærmest ikke gøre noget forkert. Din foundation skal være fuldstændig ligesom din hudfarve, den må ikke være mørkere end din egen hud. Når du står i en butik og prøver en ny foundation, skal du altid tjekke farven udenfor i dagslys, efter du har påført den på dit ansigt. Det kan ikke siges nok gange.

Hvis du drømmer om at være lidt mere solbrændt, er det ikke din foundation, der skal hjælpe dig, men derimod en bronzer. Jeg går altid efter en foundation med en gul/gylden undertone, for når det kommer til lyse hudtoner, har jeg ikke lyst til at fremhæve det røde i huden – tværtimod vil jeg gerne ophæve det med en gylden nuance. L’Oréals nye True Match Nude Plumping Tinted Serum blender let ind i huden takket være de lysreflekterende mineralpigmenter, der lader din naturlige hudtone skinne igennem. Den letdækkende formel gør, at hver enkelt farve matcher hele 3 forskellige hudtoner og undertoner. Hvilket gør det lettere at finde dit match”

Hvilken type foundation er god til en tør og sart hudtype?

”Hvis din hud er tør og sart, kan Plumping Tinted Serum fra L’Oréal, hvor der er tilsat fugtgivende ingredienser som hyaloronsyre, være oplagt. Særligt i de kolde måneder af året, hvor huden er mere tør. Ryst flasken før du påfører et par dråber på huden og fordel den med dine fingre. Du kan også blande en dråbe ansigtsolie eller dagcreme i din foundation. Så bliver den mere fugtgivende, glider nemmere på sart hud og mindsker den tørre fornemmelse, der kan komme i løbet af dagen.”

Find dit perfekte match her

Hvad er den bedste base, inden man påfører en foundation?

“Rens altid din hud grundigt og påfør fugt, inden du begynder at lægge din makeup. Lad lige din fugtighedscreme synke lidt ind, så din foundation ikke kører rundt ovenpå huden, men vent omvendt heller ikke for længe, da din hud ikke må være tør.

Gør du dit forarbejde ordentlig med rens og fugt kan du godt undvære en primer. Men igen, hvis du har fundet en primer, der fungerer godt for dig og din hud, så er det jo fantastisk. Det handler om at mærke efter, hvad der fungerer for dig, og kigge godt efter i spejlet.”

Tid er en vigtig vare, når det kommer til morgenrutiner. Hvor længe tager det at lægge en fin, naturlig foundation?

“Jeg lægger selv min makeup på under fem minutter. Jeg vil jo i virkeligheden bare være den bedste udgave af det, jeg allerede er, så jeg skal ikke tilføre så meget.

Jeg bruger foundation lidt anderledes, både når jeg lægger makeup på mig selv, og når jeg arbejder som makeupartist. Du behøver ikke at lægge et jævnt lag i hele ansigtet, kig i stedet ordentligt på dig selv i spejlet og på, hvor du har behov for at dække noget. Jeg dupper min foundation på med fingrene og kun de steder, hvor jeg føler der er behov for det. Fordi den passer perfekt til min hudtone, kan jeg sagtens lægge den enkelte steder.

Bryn laver jeg lige efter min foundation, for de giver meget mere, end man tror. Jeg kan godt lide bryn gele. Det er sjældent, jeg tegner en bryn op, men jeg ‘lukker hullerne’ ved at fylde ud med en brynblyant, som altid skal børstes mod tindingerne. Bronzer påføres ved at smile og bruger æblekind og påføre med lidt opadgående bevægelser, så du med den mørke skygge, hjælper sit kindben lidt frem i lyset. Og så lidt frisk rødt eller frisk fersken på kinderne.”

Foundation_guide_20210601-digital-truematch-nude-serum

Hvad er det letteste trick til at påføre foundation, hvis man ikke bryder dig om at se for makeuppet ud?

“Brug dine fingre til alt cremet makeup. Fingrene har så meget varme, at de opvarmer din foundation, og det bliver meget mere naturligt end med en pensel, som i øvrigt også suger en del af din foundation, som du dermed ikke får glæde af. Hvis du har fået for meget makeup på, kan du tage en anelse ansigtscreme i mellem fingrene og klappe lidt ind i huden. Det giver huden et naturligt udtryk igen.  Det samme kan du gøre med en face mist. Her er den nye True Match Tinted Serum også god, da den giver en let og helt naturlig dækning, der blender nemt ind i huden.”

Hvad skal man gøre, hvis man ønsker et holdbart og mere dækkende look?

“Så ville jeg lægge foundation i et fint lag over hele ansigtet. Igen ville jeg kigge på min hud og måske påføre et lag mere de enkelte steder, hvor jeg ved, at jeg bliver rød eller mørk. Og så vil jeg slutte af med en silkemat, transparent pudder. Pudder dækker ikke, den matterer huden og binder din makeup, så den holder længere. Brug ikke pudder i hele ansigtet, men de steder du ved, din hud begynder at skinne senere på dagen.”

Hvad er forskellen på en concealer og en highligther?

“En concealer dækker rødme og kan neutralisere uønskede farveujævnheder i huden. En hightlighter har til formål at være lysreflekterende og fremhæve et område af ansigtet, som kindben, brynben eller under øjnene. Derfor skal du for eksempel ikke bruge din highligter på en urenhed. Det vil blot fremhæve den.”

Makeupartist Sine Ginsborg

Tekst Liv Winther 

 

 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *