TO_THE_MOON_HONEY_NEXTORY_SOMMER_LÆSNING_BØGER_
Annoncørbetalt indhold af Nextory

Det læser og lytter redaktionen til i sommerferien

Sommeferien står for døren, og på To The Moon-redaktionen skal der konsumeres klassikere til de små ører og romaner med gods i til mødrene. Og i modsætning til i gamle dage, hvor murstensromanerne fyldte godt af kufferten, er det i dag muligt at medbringe en masse titler, takket være lyd- og e-bøger. Find inspiration her i redaktionens 12 favoritter fra Nextory, hvor nye medlemmer lige nu får 45 dages gratis adgang

 

 

Bea Fagerholt, grundlægger af To The Moon, Honey (øverste billede)

“Jeg må være en af de få, der ikke blev hooked af serien ’Normale Mennesker’, som var på alles læber sidste år. Men nu vil jeg give romanen bag serien et skud. Min sommerferielæsning skal gerne være betagende og medrivende uden at være for kompliceret – for jeg ved, at jeg ikke får mange sammenhængende timer til at fordybe mig, da jeg samtidig skal have et øre eller et øje på et barn. En kærlighedshistorie er lige, hvad jeg har lyst til at give mig hen til, når jeg endelig får en stund til at slappe af på ferien.”

Normale mennesker’ af Sally Rooney

“Jeg må indrømme, at jeg tidligere har været ret overbevist om, at der selvfølgelig er stor forskel på drenge og piger. Men så begyndte jeg er gå mere nysgerrigt til emnet ‘normkritisk’ opdragelse. Og efter jeg selv har fået to børn af samme køn, må jeg konstatere, at vi bør tale langt mere om personlighed – det er både gavnligt for vores børn og vores samfund, at vi ser børn som individer frem for det køn, de er født med. Når først man har en opmærksomhed på, hvor meget vi har tendens til at kønne vores børn, og ikke mindst konsekvenserne deraf, er det faktisk skræmmende. Derfor glæder jeg mig til at læse kloge og seje Cecilie Nørgaards nyeste bog.”

‘Han hun hen: Opdrag til ligestilling og mangfoldighed’ af Cecilie Nørgaard

TO_THE_MOON_HONEY_NEXTORY_SOMMER_LÆSNING_BØGER_

“Jeg kan huske, hvordan jeg som barn forsvandt helt ind i fortællingerne om Prop & Berta og ikke mindst Tyttebøvserne. I dag lytter min søn på 4 år med stor indlevelse, og jeg kan nærmest se, hvordan hans fantasi arbejder på højtryk og billederne i hans hoved flyver rundt som på tegnefilm i en sky over ham. På vores ferie bliver det en god pause for ham at sidde med en lydbog og et par høretelefoner, når hans lillebror skal sove lur, og der har været gang i den.”

Den store Prop & Berta bog’ af Bent Solhof

Prøv Nextory gratis i 45 dage

 

Liv Winther, grundlægger af To The Moon, Honey

“Min 4-årige søn og jeg har en tradition med at høre lydbog på terrassen i vores sommerhus. På den måde kan jeg lukke øjnene og koble fra, og vi kan stadig få en hyggelig oplevelse sammen. Han roder for det meste rundt som en orm, imens han lytter, men det er hyggeligt på et stort blødt tæppe i skygge for solen. Så får vi også krammet lidt imens.”

‘Villads fra Valby på sommerferie’ af Anne Sofie Hammer

“Vi har en time og tyve minutters køretur til vores sommerhus og med en 4 årig, 11-årig og 13-årig kan det være svært at finde fælles fodslag for, hvad vi skal lytte til. Men en klassiker som ‘Ronja Røverdatter’ ender alligevel med at fænge hele familien.”

‘Ronja Røverdatter’ af Astrid Lindgren

TO_THE_MOON_HONEY_NEXTORY_SOMMER_LÆSNING_BØGER_

“Jeg er ved at tage en et-årig uddannelse i relations- og livskompetence hos Blackbird Institute, og derfor læser jeg en masse bøger om psykologi og menneskelige relationer. Den bog, der har gjort størst indtryk og som mange forældre ville få meget ud af selv at læse er ‘Drop opdragelsen’. Den giver et spændende nyt syn på børn og opdragelse, som er meget anderledes det, jeg selv er opdraget med. Jeg læser den i små bidder, og den har givet god inspiration til, hvordan jeg kan møde min børn på nye måder, særligt op til for eksempel en weekend eller ferie.”

Drop opdragelsen – og bliv klogere på dig selv og dit barn’ af Fie Hørby

Louise Stenbjerre, direktør og partner

“Med tre børn og et arbejde, der optager meget af min tid, læser jeg ikke tilnærmelsesvist, hvad jeg gjorde engang. Men jeg følger stadig litteraturen tæt og noterer sirligt, når der er en forfatter eller et værk, jeg gerne vil læse. ‘Årene’ har længe stået og blinket i mine Noter, og på ferien i Portugal glæder jeg mig til at læse den hyldede bog om at være kvinde, vokse op i Frankrig over seks årtier og de efter sigende forrygende beskrivelser af tidernes skiften.”

‘Årene’ af Annie Ernaux

“Min 4-årige datter elsker at høre ‘historier fra gamle dage’, og selvom hun endnu er for lille til at forstå alt i Sigurd Barretts fortælling om Danmarks historie, synes hun, det er spændende at høre om vikingerne, kongerne, dronningerne og alle krigene. Bogen klæder også moderen på til de mange efterfølgende spørgsmål, der melder sig hos hende om det, vi lige har læst.”

Sigurd fortæller danmarkshistorie

TO_THE_MOON_HONEY_NEXTORY_SOMMER_LÆSNING_BØGER_

“Hver gang jeg er i vores sommerhus i Vejby og handler hos Ørby Gaardbutik & Gartneri med områdets bedste grøntsager og frugt, kommer jeg til at tænke på Mesterslikkeren fra Ørby – en af karakternere i Martin Kongstads formidable roman ‘Fryser jeg’. Jeg læste første gang historien om Mikkel Vallin og hans opgør med det monogame forhold og den hede sommeferie i Tisvilde, hvor der festes og knaldes løs, for mange år siden, da den udkom, men den fortjener klart et genbesøg.”

‘Fryser jeg’ af Martin Kongstad

Prøv Nextory gratis i 45 dage

 

TO_THE_MOON_HONEY_NEXTORY_SOMMER_LÆSNING_BØGER_

 Kristine Anthoni, projektleder

“Jeg har i lang tid ønsket at lytte denne bog. Den er skrevet af en autistisk dreng på 13 år og giver et indblik i tanker og følelser hos et barn med autisme. Min datter har samme diagnose, og jeg bruger meget tid på at forstå hendes verden, og hvad hun har brug for. Jeg tænker, at den vil være rørende læsning for mig, så jeg vil tage den i små bidder i løbet af dagen, når jeg kan snige mig til en pause med to små børn.”   

‘Derfor hopper jeg’ af Naoki Higashida

“Hjemme hos os elsker vi Jakob Martin Strid, og vi skal helt sikkert lytte til hans historier indimellem badeture i poolen, når vi alle har brug for en stille stund. Min snart 3-årige søn er lige ved at stoppe med at sove middagslur, men han har brug for ro midt på dagen, så her skal vi ligge i skyggen på terrassen hos mine forældre på Mallorca og lytte til Strids eventyrlige univers.”   

‘Den utrolige historie om den kæmpestore pære’ af Jakob Martin Strid

TO_THE_MOON_HONEY_NEXTORY_SOMMER_LÆSNING_BØGER_

“Jeg har fået denne bog anbefalet af flere veninder og fra min familie, og nu skal det være. Jeg er blevet fortalt, at den er spændende og barsk, så den vil jeg lytte til om aftenen, når børnene sover, og jeg har lidt tid til mig selv.”

‘Dødevaskeren’ af Sara Omar

God fornøjelse.

Mangler du en god krimi eller en bog, der gør dig klogere på relationen til dig selv og dine børn? Henover sommeren samarbejder To The Moon, Honey med Nextory, hvor du finder hundredtusindvis af lydbøger og e-bøger til hele familien. Lige nu får alle nye medlemmer 45 dages gratis adgang til Nextory – du skal blot logge ind på nextory.dk og bruge koden ‘tothemoon’.

 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *