Liv Winther: Sådan passer jeg på huden i solen

Hvordan kan man nyde solen med god samvittighed? Og er der en genvej til at få glød efter en lang og mørk vinter? Her giver Liv Winther sine 5 bedste råd til at passe på huden i solen

 

Hvordan ser din hudplejerutine ud om sommeren?

“Jeg ændrer faktisk kun to ting i min rutine, når det er sommer. Jeg tilføjer solcreme til min morgenrutine, og så er jeg opmærksom på dosering. Min hud er meget tør om vinteren, så der bruger jeg generelt mere af mine produkter. Om sommeren har min hud ikke det samme behov for fugt, så jeg mærker efter, hvad den har brug for og justerer doseringen derefter. Om vinteren bruger jeg eksempelvis to pump Hydra Serum og om sommeren er det nok med ét pump. Om Everyday Face Cream på,sommeren består min rutine af; Face mist, Hydra Serum og solcreme. Og så dupper jeg et tyndt lag  som et lille lag ekstra fugt inden foundation.”

Shop

HONEY Hydra Serum • Hyaluronic acid & niacinamide

560 kr

Hvad gør du for at beskytte din hud i sommermånederne?

“Jeg har solcreme på hver dag og så er jeg kæmpe fortaler for at søge skygge i de timer, hvor solen står højest på himlen. Særligt når det kommer til ansigtet og brystet, hvor huden er mest sart. Jeg elsker kasketter, og om sommeren har jeg altid en kasket med i min taske. En løs og luftig skjorte fra Skall er min go-to til strandture, da den dækker arme, skuldre og bryst og er så behagelig at have på.”

Hvad er dit bedste råd til at lindre huden, hvis man alligevel bliver solskoldet?

“Det bedste jeg ved, når jeg har været i solen og kan mærke, at huden strammer lidt, er et iskoldt bad. Jeg nyder virkelig at tage kolde bade, der sætter gang i endorfiner og blodcirkulationen. For mig er det den perfekte måde at slutte dagen på. Efter mit kolde bad smører jeg mig ind i Body Oil, mens huden stadig er fugtig. Til ansigtet er min favorit Everyday Face Cream, der indeholder kølende aloe vera og calcium, der virker styrkende på hudens barriere.”

Shop

Karmameju • Solcreme SPF30

169 kr - 289 kr

Hvad gør du, når du har brug for en mere dybdegående renserutine om sommeren?

“Jeg dobbeltrenser altid min hud på de dage, hvor den trænger lidt ekstra, f.eks. efter en dag på stranden. Først masserer jeg et par dråber Body Oil ind i huden – den er genial til at fjerne øjenmakeup – og lader den sidde et par minutter. Så fjerner jeg olien med lunkent vand. Herefter bruger jeg Cleanser, som jeg masserer ind i huden. Den føles kølende og lækker på huden, og jeg lader den ofte sidde i 5-10 minutter. Vores Cleanser indeholder bl.a. aloe vera, beroligende magnesium og styrkende calcium, og derfor kan den faktisk bruges fugtmaske, når huden føles tør og stram efter en dag på stranden.”

Shop

HONEY Cleanser • Purifying face wash

300 kr

Hvad er dit bedste tip til at få en smuk sommerglød?

“Jeg er elsker selvbruner, og der findes mange gode, som giver et virkelig fint og naturligt resultat. Det kan virkelig redde et par blege vinterben. I sommerperioden bruger jeg en bodylotion med selvbruner 2-3 gange om ugen. Min favorit er Skin Glow fra Amazing Space, som både kan bruges til kroppen og ansigtet.”

Tekst og billeder Liv Winther

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *