What’s up mama? – Lærke og Sidsel (2) | TO THE MOON HONEY
 • en

Blog

To_the_moon_honey_sidsel_alling_sharing_is_Caring_what's_up_mama_final_
To_the_moon_honey_sidsel_alling_sharing_is_Caring_what's_up_mama_final_
To_the_moon_honey_Lærke_bagger_What's_up_mama_
To_the_moon_honey_Lærke_bagger_What's_up_mama_

What’s up mama? – Lærke og Sidsel (2)

MEET’N’GREET

Sidsel Alling, 31 år, bor sammen med sin kæreste gennem 6 år, Kasper Schou. Sammen har de datteren Helle på 6 uger. Når Sidsel ikke er på barsel, arbejder hun som Head of Communications hos Mads Nørgaard, og derudover har hun sin egen blog Fashionpolish.dk

Du kan følge Sidsel på instagram her.

Lærke Bagger, 34 år, er kæreste med Sune Christiansen, og sammen har de datteren Lulu på 3,5 år og Lars på 7 uger. Lærke er uddannet fra Danmarks Designskole og er fuldtidsansat hos Hjertegarn, hvor hun blandt andet udvikler opskrifter.

Du kan følge Lærke på instagram her.

Med kun et par husnumre mellem sig, bor to nybagte mødre. Andengangs-mor Lærke Bagger og førstegangs-mor Sidsel Alling. Udover at følge hinanden på Instagram kender de ikke hinanden, men vi har bedt dem indlede en snak over sms. Kom med ind i deres barselsboble, der byder på en ny døgnrytme, større fødder og motoriklege.

 

LÆS FØRSTE AFSNIT HER

 

Lærke Bagger:
Looool, har du egentlig stenet over, at vores børn hedder det samme som de sidste to statsministre?

Sidsel A:
Haha ja, men tænkte, det var så kikset, at det burde ties ihjel.

Lærke Bagger:
Jeg har først opdaget det nu.

Sidsel A:
Hahahah.

 

Lærke Bagger:
Lars har taget det rimelig stille og roligt de sidste par dage med undtagelse af en times tid om aftenen, hvor han er utilfreds med et eller andet, vi ikke har fundet ud af, hvad er endnu.
Han er til gengæld begyndt at smile helt vildt, det er så fantastisk.
Har Helle smilet endnu?

 

LYT TIL VORES SENESTE PODCAST EPISODE HER:

 

Sidsel Alling:
Helle smiler, men mest når hun sover, så det er vist ikke et helt ægte smil. Glæder mig sådan til at få lidt feedback fra hende, haha – synes selv, jeg laver alle mulige grineren ting, og hun ligger bare i sin egen verden.

 

Lærke Bagger:
Det er så fedt, når de begynder at reagere rigtigt på en, så er det ligesom også lidt nemmere at klare de hårde nætter.
Ej, vi har faktisk haft det ret chill, siden vi begyndte at supplere. Han er blevet mæt og tilfreds, så nu er der plads til alle i familien. Men altså: han tager ikke mere end et par lange lure om dagen. Hvor meget sover Helle?

 

Sidsel Alling:
Det er virkelig forskelligt, hvis hun er i barnevognen, kan hun godt tage 4 timer, men det kræver, at vi er ude at gå, så det er kun en gang om dagen. Ellers er det lidt mindre lure – hun sover ikke så tungt i slyngevuggen, men den er god til at få hende til at falde til ro. Sover Lars i sin egen seng om natten?

 

Lærke Bagger:
Ja, altså han sover i sådan en Babybay, det fungerer meget godt. Hva med Helle?

 

Sidsel Alling:
Ja sådan en bedside crib, ik? Gør Helle også?
Vores seng er jo kun 140, så virkelig fedt, at hun kan sove for sig selv!

 

Lærke Bagger:
Jeg er også panisk angst for at sove med ham, er så bange for at lægge mig ovenpå ham.
Hva ska i nytårsaften?

 

Sidsel Alling:
Det ville du ikke – noget med noget instinkt, der gør, at man ikke ruller over på dem, medmindre du er sygt fuld eller skæv. Det siger sundhedsplejersken!  Vi skal være hjemme og får besøg af et vennepar med en 4 måneders baby – jeg regner ikke med at holde mig vågen til kl 12.
Hvad skal I?

 

Lærke Bagger:
Det lyder perfekt. Vi skal i sommerhus i Asserbo med 5 andre par med børn. Tre dage med skattejagt, filmaften og self-fest. Det blir rigtig fedt, men er meget spændt på selve nytårsaften i forhold til Lars. Min eneste plan er at tage tingene, som de kommer og få forberede mig på, at han sikkert slet ikke sover. Så kan man ikke blive skuffet.

 

Sidsel Alling:
Shit! Det lyder mega hyggeligt men også ambitiøst med LilleLars. 🙂

To_the_moon_lwhats_up_mama_Lærke_Bagger_sidsel_Alling_2

Lærke Bagger:
Jeg regner med, at vi ka rulle ham i vognen, hvis lortet brænder på, og så skal jeg ikke rigtig stå for noget praktisk andet end spædbarnet.
Sune spurgte, om jeg sku ha rød læbestift på nytårsaften, og jeg var sådan: “Ahh, nu ser vi lige, om jeg får tid til at lægge det på”.

 

Sidsel Alling:
Haha! Jeg kan stadig kun passe nattøj, så det bliver casual nytår for mit vedkommende.
Og et glas champagne, kan ikke rigtig slappe af med alkohol og amning. Er så bange for, om det går i mælken. Drak jo heller ikke en dråbe under graviditet. (passer ikke drak to slurke vin i uge 33)
Så går sikkert kold efter et glas bobler.

 

Lærke Bagger:
Jeg kan heller ikke passe mit tøj endnu, men har simpelthen et KÆMPE behov for at se godt ud. Altså, jeg ved jo godt, at jeg ser godt ud, gravide er jo smukke og sådan. Men har følt mig tung og træt i 10 måneder, nu savner jeg at føle mig “normal”. Så har skruet HELT op for accessories til nytårsaften. Kan slet ikke vente, til jeg kan passe mine jeans igen, prøver dem engang om ugen, men no luck yet.

 

Sidsel Alling:
Det er så tarveligt, at mens man er gravid, er folk sådan: ’Wauw!” og: ”Du stråler!’ og efter fødslen ligner man bare havregrød i ansigtet, med underlige bryster og alienmave. Vil så gerne passe jeans, men tror, der går lang tid desværre – især hvis jeg fortsætter mit snackindtag. Har købt en gigantisk blazer til overpris på Net-a-porter. Regner med at tage den på.

 

Lærke Bagger:
Hahahaha, min mave ligner faktisk en tarvelig donought, men hey, man fik jo Lars for den pris. Totalt det hele værd. Med Lulu fik jeg min gamle krop tilbage ret hurtigt, men kan godt se, at det er andet barn, og jeg er 4 år ældre. Der er noget vej endnu.
Men har købt et par Jacquemus pumps på Vestiaire Collective. Det skaber lidt balance i det hele.

 

Sidsel Alling:
Som du kan passe? Kommer jeg nogensinde til at kunne passe mine sko igen? Har jo en halv footlocker af sneakers, som bare står og griner af mig

 

Lærke Bagger:
Ja, det lover jeg du gør!!!

 

Sidsel Alling:
Men de er jo ikke hævede mere, bare et nummer større. Sku da for underligt.

 

Lærke Bagger:
Så vidt jeg husker, var det os sådan for mig med Lulu, jeg gik fra en 37 til 38, og så indenfor et års tid gik jeg tilbage.
Super weird.

 

Sidsel A:
Lige nu er jeg en standhaftig 42. Faktisk har de sidste par nætter været ret gode! Helle har vågnet 2 gange, men skriger ikke så meget mere, tror maven er ved at finde sig til rette. Hun har ikke skidt i 48 timer, men virker gladere, så tror, hun gemmer sin næste lort til 2020.

 

Sidsel A:
Har i en sutteflaske, vi kan låne og prøve at give Helle noget sukkervand mod maven? Vi har en crazy baby i nr. 82.

Lærke Bagger:
Jada.

Sidsel A:
Kasper starter på arbejde i morgen, og jeg kan slet ikke overskue det!

Lærke Bagger:
Det det samme med Sune. Jeg er os’ psyko nervøs.

Sidsel A:
De sidste dage har Helle været så bøvlet. Skriger som en sindssyg i forbindelse med amning igen. Havde ellers lige 5 gode dage, haha.

Lærke Bagger:
Hvor lang tid skriger hun?

Sidsel A:
Hun spiser først en god portion, så hopper hun af og skriger så, mens hun forsøger igen, og kan slet ikke finde ud af det.
Sådan fortsætter vi så lidt tid, indtil jeg lukker baren og prøver at få hende til ro.
Det kan godt tage en times tid.

Lærke Bagger:
Shit, det lyder hårdt, hvad sir’ svigermor? Er det noget med nedløbsrefleksen måske? Lars er urolig hver aften fra ca. 7 til 11. Græder ikke som sådan, men er hele tiden på nippet til det og vil ikke sove og er rigtig pylret.


Sidsel A:

Tror det er noget maveværk, men det er bare så frustrerende. Lyder som vores aftener, sover sådan 30 min ad gangen i de timer.
Rigtig svært at spise aftensmad!

Lærke Bagger:
Heldigvis er Lulu gået i seng der, og han er rigtig sød, mens hun er vågen
Hahaha, vi spiser mellem 1730 og 18.

😂

Sidsel A:
Det er der, jeg normalt tager en lur.

Lærke Bagger:
Jeg fik 3 timer alene hjemme i går. HELT alene hjemme, så nice. Brugte tiden super dumt på at rengøre køleskabet og rense filter på tørretumbler. Havde totalt fortrudt, da de kom hjem, at jeg ikke bare havde strikket eller sovet

Sidsel A:
Har haft 3,5 time i dag – har ryddet op sat vask over og set CSI 🙂 det var meningen, vi skulle lave noget hyggeligt alle tre, inden Kasper skal på arbejde, men havde bare så meget brug for en pause.

Lærke Bagger:
Shit jeg savner at se TV. Ser kun Gurli Gris og den slags for tiden. Er ved at blive sindssyg af alle de fistelstemmer. Babygråd og fistelstemmer all day long.

Sidsel A:
Kan du ikke gemme nogle airpods under manken?

Lærke Bagger:
Er det dem der uden ledninger? Fandme smart.

Sidsel A:
Man ser sååååå dum ud, men shit det er smart
#techmom

Lærke Bagger:
Noget helt andet, er der også modermælk over alt hjemme hos jer? Jeg syns bare hele tiden, det drypper, strinter el løber. Klistrer helt vildt jo. Har du fundet en natløsning på det? Har store problemer med, at det siver om natten, men kan ik li at sove med bh.

Sidsel A:
Ja og ammeindlæg i alle kroge. Sover med sådan en blød sportsbh løsning, ellers bliver det for griset.

Lærke Bagger:
Hos os er det helt klart for griset, må ud og have sådan en.

Sidsel A:
Jeg har købt fra H&M.
Tror det hedder natammebh.

Lærke Bagger:
Hej. Hvordan går den første dag alene?

Sidsel A:
Indtil nu går det godt – vi har sovet så elendigt! Helle vågnede hver 2. time og skreg. Hårdt, når man er vant til, hun kun vågner 1 max 2 gange per nat! Nu er vi ude på den daglige vandring, og jeg spiser croque monsieur på Ibsens, imens Helle sover. Hvad med dig? Får du tid til at strikke?

Lærke Bagger:
Hahaha nej, men jeg har allerede nået meget i dag alligevel. Vi er os alene i dag, og Sune er taget tidligt på arbejde, for at kunne komme tidligere hjem, så var alene med de to i morges. Over og aflevere Lulu i børnehave og ud og rulle med Lars, ned i mit studio for at hente garn og så lige et tlf. interview også. Til gengæld har jeg ikke skiftet tøj siden lørdags, og mit hår ligner noget, Courtney Love ville synes var fedt.
Måske jeg skulle dyrke grunge looket lidt mere, passer godt til livet med to børn.

Sidsel A:
Jeg har været i bad! Og spist morgenmad og frokost! Og ringet til DHL, og snakket med sundhedsplejersken, og skrevet vigtige ting i min kalender.

Lærke Bagger:
OMG, Lars har sovet 5 timer i streg i nat. Fra kl 23 til 4. Det er så vildt, at vi næsten ikke rigtig tror på det.

Sidsel A:
Helle er begyndt at vågne hver 3 time 🙁
Så er mega misundelig!

Lærke Bagger:
Lars har max sovet 2,5 time om natten indtil nu, så er i tvivl om, det ikke bare er en tilfældighed.

Sidsel A:
Han ved nok, at du har foto-shoot med To The Moon i dag.
Hvor er han betænksom 🙂

Lærke Bagger:
Hahahaha, ja helt klart.
Til gengæld tissede Lulu i sengen i nat og kom ind i vores seng og var lysvågen, da hun stillede spørgsmålet: “Hvordan laver man babyer mor?”
Havde lyst til at sige storken!

Sidsel A:
Ej kids er så sjove! Glæder mig allerede til, Helle begynder at spørge om alt mulig underligt.
Synes dog nærmest, jeg så et smil, da jeg legede en rigtig fed leg fra en motorikbog i går.

Lærke Bagger:
Åh hvor optur, Lars ser så sjov ud, når han griner. Hvad var det for en motorikleg?

Sidsel A:
En vågneleg, hvor man vækker fødder og hænder og mave ved at synge en sang.
Omskrivning af: Ro, ro, ro din båd, haha.
Selv Lulu kan lære den!

 

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET AF SIMPLE FEAST

 

Vil du gerne spise flere plantebaserede måltider i løbet af din uge –  men har du svært ved finde ud af, hvor du skal begynde?

Så er Simple Feasts måltidskasser måske noget for dig. Det er supernemt: Du modtager en kasse ved din hoveddør søndag eftermiddag, hvori der er linet tre plantebaserede og velsmagende måltider op til den kommende uge. Madvarerne er opdelt praktisk og bæredygtig i emballage med tal, alt efter hvilket af de tre måltider de tilhører. Baserne som saucer, dressing eller fars er allerede tilberedt eller forberedt, mens de friske grønsager, krydderurterne og resten af tilbehøret skal snittes på dagen. På den måde har man stadig en følelse af selv at have lavet maden, når man sætter sig ved spisebordet. Det er så simpelt at følge opskrifterne, at børn sagtens kan være med i køkkenet. Ofte med det resultat, at de føler ansvar for retterne og er mere åbne for at prøve nye smage og teksturer. Måltiderne tager max 10-15 minutter at tilberede.

 

Køb 4 kasser, der hver indeholder 3 måltider, og få den 5. kasse gratis.  Gælder kun ved første køb hos Simple Feast. 

 

Tekst og Foto Liv Winther 

LeaveCOMMENT

 • Maja
  REPLY

  Rigtig hyggelig artikel! Så fin måde at komme tæt på de seje mødre og hvor kan jeg genkende meget af det de skriver om. <3

  januar 27, 2020
 • Karin
  REPLY

  Ha ha Det er virkelig op-tur at læse ❤️❤️😁 med hos jer ! 🙌

  februar 6, 2020

Your email address will not be published. Required fields are marked *