WHAT’S UP, MAMA? Christina og Karoline (5)- Om vejrtrækning og når eks-manden får en ny kæreste - TO THE MOON, HONEY
Sponsoreret af Simple Feast

WHAT’S UP, MAMA? Christina og Karoline (5)- Om vejrtrækning og når eks-manden får en ny kæreste

Christina Zemanova og Karoline De Lony er begge nyskilte og mor til to. Vi satte dem til at skrive sammen om, hvordan det føles at blive skilt i en tid, hvor social isolation rimer på melankoli, men også på nye veje. Følg med i deres ærlige og eftertænksomme korrespondance – denne gang om vejrtrækning og når eks-manden får en ny kæreste. Dette er femte og sidste afsnit i korrespondancen.

 

Kære Karoline 

 

Ja, jeg har endelig lært at trække vejret. I begyndelsen måtte jeg lave nogle regler for at huske det, f.eks. skulle jeg trække vejret dybt, hver gang der var rødt lys, svarede på en sms, puttede børn, inden og efter hvert måltid. Ti gange, tungt, så maven bulede ud ved indånding og rettede sig ind ved udånding. I mange år har jeg gjort det modsat, er det ikke skørt?

 

Efterhånden begyndte det at komme af sig selv. Med vejrtrækningen kom der noget ro, tror jeg, eller også kom den bare tilfældigvis samtidig. Jeg downloadede også en horoskop-app (co-star, prøv den!), og en månekalender og malede et af mine lofter lyserødt, købte kunst for en formue, jeg ikke havde, og begyndte at meditere.

 Læs også WHAT’S UP MAMA? Christina og Karoline (1) 

Under alle omstændigheder: ja, jeg trækker vejret. Jeg er ok helt ned i maven. Min eks har fået en ny kæreste, og jeg er glad på hans vegne. Det var det rigtige for ham. For mig er det rigtige at tage det roligt. Jeg har god tid. Jeg har jo fået børn, jeg har ikke travlt med noget, mine venner fylder mit liv med voksenkærlighed og kloge, finurlige samtaler, latterkramper, omsorg og empati.

 

Jeg dater, når mine venner sætter mig op, eller hvis nogen skriver bagom på Instagram og er sjove eller spændende nok til, at jeg bliver nysgerrig. Og det er da skægt, men det fylder ikke særlig meget i mit liv. Ikke som da jeg var yngre og alt kunne dreje sig om en fyr.

 

Mit job er krævende og tager meget tid, og jeg har et sted at lægge al min kærlighed, så jeg er ikke så god til at date. Men jeg prøver da, lidt, og gad godt, lidt: Jeg downloadede Tinder og Happn, da restauranterne og barerne lukkede, for da jeg sidste gang var uden kæreste, fandtes de apps ikke, og det var skægt i et par dage, men også overvældende med alle de mennesker, der ledte efter kærlighed/sex, og de få gange, jeg mødtes med folk, var bare spild af tid for os begge. Jeg er nok allermest til at stå i en bar og få øjenkontakt med en eller anden og se, hvad der sker, og kunne vende ryggen til, hvis det ikke duer. Jeg mener; de fleste ved jo ret hurtigt, om de er på eller ej, og hvis man ikke er, ja, så er det altså en lang aften, når ingen vil såre den anden. Så de apps slettede jeg hurtigt igen. Den seneste periode uden børn brugte jeg nætterne på at læse bøger, hvilken luksus! Og næste gang, mine piger er hos deres far, ved du godt, hvad jeg skal, for du har sat mig op denne gang…

 

Hvor er det godt, du tager kørekort, det er noget af det bedste, jeg ved: at køre ud i det blå, hvorhen jeg vil, bare mig, ungerne, en playliste, hej frihed. Godt for dig! Kom til Rørvig, så hopper vi to på trampolin og drikker vin (ikke samtidig, jeg har testet det, det er en dårlig idé), mens ungerne finder klamme insekter og studerer dem i glas. 

 

Hvordan har du det? Har du overhovedet tid til dig selv? Og skal manden, du dater, møde dine børn?

 

 

Kære Christina

 

Ham, jeg dater, og drengene har mødt hinanden, kort men godt. Og smertefrit. Du serverede mig og ham nogle simple men skarpe råd over en lille fadøl på Værnedamsvej, som vi tog med i de første møder. Tak. Og så har vi gudskelov heller ikke spor travlt. Hans arbejde er modsat mit meget vekslende, og han rejser og kører sig selv hårdt, for så at have et par dage, hvor han kan geare ned og gå i zoo med os. Ingen keder sig eller bruger unødigt krudt på bagateller. 

 

Jeg har købt to bøger om vejrtrækning. Det hedder vel sagtens selvhjælpsbøger, gys. Men der er godt nok noget om snakken; hjælp dig selv. Jeg er begyndt at køre på motorvej nu, og hvis alt går som ventet, er jeg bare derudaf til august. Indtil da må jeg være codriver, as per usual, når vi besøger alle vennerne i deres sommerhuse de næste uger. 

 

Der er så mange åbne døre, og jeg føler vennekærligheden, du taler om og jeg tror faktisk, jeg kan smage det gode liv. Efter en vinter med konstant syge børn, skilsmisseregnskaber, nyt hjem og krævende jobs. Vi mangler kun de der klammo dyr og vin på trampolin. 

 

Hvordan føles det, at eksmanden får en ny kæreste? Du er på mange måder ét stort overskud. Endnu mere i person. Hvis jeg skulle skilles igen måtte det gerne være fra dig. Men helst ikke, selvfølgelig. Vi er jo kun lige nyforelskede, ikke? 

 

 

 

Kære Karoline

 

Ih, hvor er jeg glad for, at mødet mellem ham, du dater og dine drenge gik godt, og at det stadig går godt. Min eks introducerede sin nye kæreste for mine piger for et par uger siden, og min reaktion på det egner sig ikke til offentliggørelse – jeg var slet ikke det overskud, du lige roste mig for. Jeg kan tydeligt huske fornemmelsen, da min far fortalte, at han havde fået en ny kæreste – sorg, tristhed, følelsen af at være tilovers – og jeg frygtede sådan, at mine piger ville føle det samme, selvom situationen er en anden og min eks i den grad er en anden end min far. Heldigvis var det gået fint, noget med is og skovjordbær, og pigerne ved godt, at deres far stadig elsker dem overalt på jorden.

 

Man skal passe på med ikke at blande sine egne gamle skilsmissetraumer ned i denne her stadigt simrende skilsmissegryde, og jeg tager min seksåriges ord fra timerne i 0.b med, hvor man skal lære at være en god elev og kammerat:

 

“Bliv på din egen banehalvdel.”

 

Så her står jeg. Og det føles helt rigtigt.

 

 

Foto Liv Winther

 

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET AF SIMPLE FEAST

 

Vil du gerne spise flere plantebaserede måltider i løbet af din uge –  men har du svært ved finde ud af, hvor du skal begynde?

Så er Simple Feasts måltidskasser måske noget for dig. Det er supernemt: Du modtager en kasse ved din hoveddør søndag eftermiddag, hvori der er linet tre plantebaserede og velsmagende måltider op til den kommende uge. Madvarerne er opdelt praktisk og bæredygtig i emballage med tal, alt efter hvilket af de tre måltider de tilhører. Baserne som saucer, dressing eller fars er allerede tilberedt eller forberedt, mens de friske grønsager, krydderurterne og resten af tilbehøret skal snittes på dagen. På den måde har man stadig en følelse af selv at have lavet maden, når man sætter sig ved spisebordet. Det er så simpelt at følge opskrifterne, at børn sagtens kan være med i køkkenet. Ofte med det resultat, at de føler ansvar for retterne og er mere åbne for at prøve nye smage og teksturer. Måltiderne tager max 10-15 minutter at tilberede.

 

Oplev hvad kvalitetsråvarer og kreativitet gør ved en måltidskasse.
Lige nu får du 25% rabat på dine første fire kasser med koden REALFOOD. Bestil her

MEET’N’GREET

Christina Zemanova, 39 år, mor til Andrea, 9, og Barbara, 7  år. Chefredaktør på magasinet IN og journalistisk redaktør for Elle. Du kan følge Christina på Instagram her

Karoline De Lony, 32 år, mor til Ivan, 5, og Adrian, 1. Skolelærer og freelanceskribent for To The Moon, Honey. Følg Karoline her

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Luk

Ingen varer i kurven.