WHAT’S UP, MAMA? Christina og Karoline (4) – Om at leve et dobbeltliv - TO THE MOON, HONEY
Whats_up_mama_Karoline_De_lony_Christina_zemenova_Afsnit_4
Sponsoreret af Simple Feast

WHAT’S UP, MAMA? Christina og Karoline (4) – Om at leve et dobbeltliv

Christina Zemanova og Karoline De Lony er begge nyskilte og mor til to. Vi satte dem til at skrive sammen om, hvordan det føles at blive skilt i en tid, hvor social isolation rimer på melankoli, men også på nye veje. Følg med i deres ærlige og eftertænksomme korrespondance – denne gang om at leve to forskellige liv med dating og flirting den ene uge og være ansvarlig mor med tjek på tingene den næste. Dette er fjerde afsnit ud af fem.

 

Kære Karoline

Jeg er lige vågnet i min lejlighed, det er lørdag morgen og mine piger kommer hjem om en time efter fem dage hos deres far. Jeg skal op, rydde op, fylde køleskabet med bær og købe meloner, rugbrød, makrel, agurker og æbler i massevis. Jeg har stort set ikke været ude i mit køkken, siden de tog afsted i mandags. Da jeg fik din besked i går, sad jeg på Fiskebaren i Kødbyen omgivet af mennesker, skaldyr og vinflasker. Det har jeg gjort i fem aftener i træk nu, både fordi byen lige er åbnet igen, og fordi jeg har det, som om noget har åbnet sig inde i mig igen.

Læs også WHAT’S UP, MAMA? CHRISTINA & KAROLINE  (3) OM AT TRÆKKE VEJRET

De næste ni dage er jeg mor og har styr på tingene, i dag skal vi købe sommertøj og stå på rulleskøjter, i morgen skal vi bruge dagen med snobrød og venner og kattekillinger.

Jeg tror faktisk ikke, jeg drømmer om den tosomhed, som vi er kodet med gennem disney-eventyr og samfundsnormer, fra vi er små. Jeg længes lige nu efter intimitet, men jeg er også mærket af mit brud, og mange brud før det, og det har, desværre, gjort mig kynisk på kærlighedsfronten. Jeg har flere gange oplevet, hvordan et fremmed menneske ud af det blå er trådt ind i mit liv, hvordan vi har knyttet os til hinanden og begge måtte forlade alt det, vi troede, vi kendte.

Det skræmmer mig, det næsten lammer mig, og gør mig sært optimistisk på samme tid. Man ved aldrig, hvad der er i vente.

Dater du? Hvordan og er det anderledes for dig nu end før børn?

 

 

Kære Christina

Jeg ved nu egentlig ikke, om det er disneydrømmen, jeg jagter. Det er helt simpelt blot at dele livet med nogen. Om den “nogen” er den samme livet igennem, er jeg egentlig ikke optaget af. Nok om det.

Ja, jeg har forsøgt mig med at date. Nu har vi været skilt i omtrent 8 måneder. Jeg forsøgte mig også kort på Tinder, uden de helt store succeser. Men jeg har helt ærligt aldrig været syg med at date. Og på den måde var det meget fint, at jeg til en tilfældig fest i vinter rendte ind i en mand, jeg har kendt perifert i mange år, som jeg med stor glæde har datet siden.

Jeg vil lige understrege det med glæden, inden at jeg fortsætter – for det er godt nok også upraktisk. Jeg har mine drenge 12 ud af 14 dage. Hvordan man lige får romantik og eventyr på programmet i den ligning er noget af en opgave.

Heldigvis en opgave, han har kunnet magte. Forhåbentlig stadig kan. Alle vores skridt er forsøgt nøje tilrettelagt, og på den måde er alt anderledes. Jeg kan ikke bare lige stikke af på optagelser med ham til varme lande eller invitere på spontane øl i haven. Og han har ikke bare skullet møde drengene, men også deres mor. For et eller andet sted er man altså ikke helt den samme, når man sidder i pænt tøj fredag aften på en restaurant og kører 4. glas vin ned, som når man mandag eftermiddag syder over umulige, sultne, trætte børn i en Christianiacykel, pre indkøb, post institution. Hende skal han jo også kende. Hun er der faktisk det meste af tiden. Og drømmen er vel, at de to noget forskellige karakterer bliver mere og mere én, hvilket jeg heldigvis kan mærke sker gradvist. I takt med at Adrian bliver større. Men nok mest i takt med, at jeg finder ro i at være den, der “er den”. Den, der sørger for vacciner og lægebesøg, daglig logistik, sygedage, Tivolidage, helligdage, indkøb, mangel på samme, tøjvask, mangel på samme, transport, fødselsdage, skadestuebesøg, middagsgæster, oprydning, rengøring, gummistøvleindkøb, opdragelse, ABC, alt faktisk. Og glade børn. Mest bare glade børn.

Ansvaret kan gøre mig langt ude udmattet og modløs, men jeg finder mig bedre og bedre til rette i det. Begynder måske snart at trække vejret, som du beskrev for mig var essentielt, men nærmest umuligt med små børn. Jeg er ved at tage kørekort og købe bil, det må da være et tegn på overskud. Så triller jeg op til dig og pigerne i Rørvig, bagsædet fuld af børn og vin. Trækker du vejret? Og hvornår gør du det bedst? Hvordan har du det, når pigerne er hos deres far?

 

Foto Liv Winther 

 

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET AF SIMPLE FEAST

 

Vil du gerne spise flere plantebaserede måltider i løbet af din uge –  men har du svært ved finde ud af, hvor du skal begynde?

Så er Simple Feasts måltidskasser måske noget for dig. Det er supernemt: Du modtager en kasse ved din hoveddør søndag eftermiddag, hvori der er linet tre plantebaserede og velsmagende måltider op til den kommende uge. Madvarerne er opdelt praktisk og bæredygtig i emballage med tal, alt efter hvilket af de tre måltider de tilhører. Baserne som saucer, dressing eller fars er allerede tilberedt eller forberedt, mens de friske grønsager, krydderurterne og resten af tilbehøret skal snittes på dagen. På den måde har man stadig en følelse af selv at have lavet maden, når man sætter sig ved spisebordet. Det er så simpelt at følge opskrifterne, at børn sagtens kan være med i køkkenet. Ofte med det resultat, at de føler ansvar for retterne og er mere åbne for at prøve nye smage og teksturer. Måltiderne tager max 10-15 minutter at tilberede.

 

Oplev hvad kvalitetsråvarer og kreativitet gør ved en måltidskasse.
Lige nu får du 25% rabat på dine første fire kasser med koden REALFOOD. Bestil her

 

Foto Liv Winther 

MEET’N’GREET

Christina Zemanova, 39 år, mor til Andrea, 9, og Barbara, 7  år. Chefredaktør på magasinet IN og journalistisk redaktør for Elle. Du kan følge Christina på Instagram her

Karoline De Lony, 32 år, mor til Ivan, 5, og Adrian, 1. Skolelærer og freelanceskribent for To The Moon, Honey. Følg Karoline her

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Luk

Ingen varer i kurven.