What’s up mama? (4) Lærke & Sidsel | TO THE MOON HONEY
  • en

Blog

To_the_moon_honey_whats_mama_4_Lærke_bagger_sidsel_alling_Liv_winther_-Sway_
To_the_moon_honey_whats_mama_4_Lærke_bagger_sidsel_alling_Liv_winther_-Sway_
To_the_moon_honey_Malene_whats_mama_Lærke_bagger_sidsel_alling_Liv_winther_ Sutteflaske_strik_
To_the_moon_honey_Malene_whats_mama_Lærke_bagger_sidsel_alling_Liv_winther_ Sutteflaske_strik_
To_the_moon_lærke_sidsel_2_
To_the_moon_lærke_sidsel_2_
To_the_moon_honey_Malene_whats_mama_Lærke_bagger_sidsel_alling_Liv_winther_ 1
To_the_moon_honey_Malene_whats_mama_Lærke_bagger_sidsel_alling_Liv_winther_ 1
To_the_moon_honey_Lærke_bagger_What's_up_mama_
To_the_moon_honey_Lærke_bagger_What's_up_mama_
To_the_moon_honey_sidsel_alling_sharing_is_Caring_what's_up_mama_final_
To_the_moon_honey_sidsel_alling_sharing_is_Caring_what's_up_mama_final_

What’s up mama? (4) Lærke & Sidsel

MEET’N’GREET

Sidsel Alling, 31 år, bor sammen med sin kæreste gennem 6 år, Kasper Schou. Sammen har de datteren Helle på 6 uger. Når Sidsel ikke er på barsel, arbejder hun som Head of Communications hos Mads Nørgaard, og derudover har hun sin egen blog Fashionpolish.dk

Du kan følge Sidsel på instagram her.

Lærke Bagger, 34 år, er kæreste med Sune Christiansen, og sammen har de datteren Lulu på 3,5 år og Lars på 7 uger. Lærke er uddannet fra Danmarks Designskole og er fuldtidsansat hos Hjertegarn, hvor hun blandt andet udvikler opskrifter.

Du kan følge Lærke på instagram her.

Med kun et par husnumre mellem sig, bor to nybagte mødre. Andengangs-mor Lærke Bagger og førstegangs-mor Sidsel Alling. I dette afsnit skriver de om trangen til at være alene, om hvad der sker, når babyalarmen går, og en blokeret dør står i vejen og hvad babygråd gør ved hjertet.

 

 

Sidsel Alling:

Helle smiler, men kan ikke regne ud, hvad der får det frem. Prøver alle mulige dikkedikketricks. Måske Lars er hurtigere, fordi Lulu leger med ham? Jeg var ude og spise og drikke vin med to veninder, og det var så dejligt. Tre timer hvor jeg ikke tænkte på Helle, før jeg gik hjem, og det begyndte at trække i mine bryster. Har allerede booket ny aftale. Er ved at træne Helle til at sove i vognen, når den står stille, så jeg kan ligge lidt mere på sofaen – så mine jeans kommer nok heller ikke på lige foreløbig!

 

Lærke Bagge:

Åh, jeg må også i gang med den træning der, vi ruller og ruller og ruller og ruller. Har du egentlig været til modeuge?

 

Sidsel:

Havde kun sagt ja til et show, Soulland, som var på Frederiksberg. Havde aftalt med min søster, hun skulle gå tur med Helle, mens jeg var til Soulland show og brugt alt for meget tid på at time lur og amning med at kunne være ved Forum kl 16 – var så stolt af, at det lykkedes med en sovende baby kl 15.50, indtil jeg opdagede, jeg var mødt op en dag for tidligt! Havde taget makeup på og alt muligt. Simpelthen så kikset, haha.

 

Lærke:

Ai for helvede. Hahaha

 

Sidsel:

Heldigvis var min søster dagens helt og kunne hjælpe dagen efter også – så nåede det alligevel. Var også inde forbi Nørgaard, som holdt event i butikken, og jeg kunne se mit PR team klare det mega godt uden mig. Hvad med dig? Er du til modeuge normalt? Okay, er officielt ikke gearet til modeuge. Skulle til optagelse af en af mine yndlingspodcasts: Fashion No Filter inde i byen, og kom for sent af sted, så kom ind, da de var startet, og lige da jeg satte mig som publikum, gik babyalarmen i gang! De ville ikke lukke mig ud, fordi de optager live, så stod og fik det helt varmt, til alarmen igen viste sivende baby. Så gik der 4 minutter, og den startede igen, og jeg måtte bryde ud af døren og løbe min vej med vognen. Faktisk bliver jeg ikke så let slået ud af gråd og af at være ude blandt andre, men det her gav mig virkelig stresspuls og gråd i halsen.

 

Lærke:

Ei ok, det lyder jo som en mors VÆRSTE mareridt. Ens barn græder, og man kan ikke komme til hjælp. Shit. Jeg er faktisk heller ikke så grådhysterisk, men det der ville også have freaket mig ud. Jeg er ikke regular til modeugen, men har som regel et par shows el events, og havde sagt ja til en H2O middag i går, jeg havde ikke orket andet og sagt nej, fordi Lars har været hysset og gnaven i et par dage. HELDIGVIS er han gode gamle Lars igen. Det var dejligt at være til middag og være ude, mest fordi jeg bare glædede mig helt vildt til at skulle hjem igen. Sune var en helt og puttede begge børn, og i morges havde vi sundhedsplejerske, og Lars fik rigtig meget ros, så alt i alt et par gode dage. Ligger pt (fredag aften) i vores seng i midten af to sovende (håber jeg 😬), og planlægger mit exit ind i stuen til den burgermenu, der venter. Sune er ude og male, og jeg ret stolt (MEGET) over at have puttet begge børn.

 

Lærke:

Shit, min indre teenager er ved at gå amok!!! Skal til Liam Gallagher koncert i aften (mit største idol siden teenårene). Hvis ikke jeg havde mødt Sune, var jeg nok blevet gift med ham (måske heldigvis ik😂), og Sune skal med, så Lars og Lulu skal passes første gang alene. Har stresset ret meget over det de sidste par dage, men er underlig rolig i dag faktisk. Min svigermor har været rigtigt meget sammen med Lars de sidste par uger, og Lulu er heldigvis så stor, at hun kan hjælpe. Og min svigermor er skide sej, så hey, det blir første datenight i tre måneder. Jeg udsatte jo faktisk graviditeten med Lars pga en koncert med Liam i store Vega i 2018. Jeg sagde til Sune, at jeg ville vente med at prøve at blive gravide, fordi jeg VILLE være fuld til den koncert. Stupid! Koncerten blev self aflyst, og så havde vi spildt et halvt år med at vente.

Har i snakket om datenight/været på date endnu?❤️

 

Sidsel:

Ej, det lyder så dejligt med alle dine middage, koncerter og datenight. Herhjemme er det ret kaos for tiden. Hun græder så meget, jeg er ved at blive skør, og samtidig synes jeg, det er så synd for hende, at hun er så ked af det. Troede reglen var, at efter 2 mdr skulle de være meget sødere?! Nyder bare stilheden og roen, når hun sover sin 4-5 timers maraton middagslur, inden det gråd starter igen.

Var koncerten så god, som du havde håbet? Og hvordan gik pasning? Kan din svigermor evt passe Helle også næste gang!

 

Lærke:

Det vil hun klart sige ja til! Hun er ik bange for noget. Pasning gik til perfektion, begge børn sov kl 20.15, og Lars vågnede først, da vi var kommet hjem. Og koncerten var lige som, jeg havde håbet og mere til, men altså ude godt og hjemme bedst. Var SÅ glad for at være hjemme hos Lars og Lulu igen (med pomfritter og burgere fra mac’en) Kan det være et spring med Helle måske? Lars han græd rimelig meget omkring det der 8 ugers spring faktisk. Pt er han knap 11 uger og blid som et lam.

 

Sidsel:

Det var et gigantisk spring, tror jeg – pludselig vågnede hun bare for en uge siden med et smil i hele hovedet, og siden har hun været meget sjovere. Hun er stadig, hvad alt sundhedspersonale, hun har mødt, har kaldt: ‘En Signalstærk Baby’, men hun er også totalt cute og sjov. Er ikke klar til et spring mere, hvis hun følger Lars’ kalender…. Til gengæld var jeg ude i går. Med fire veninder på Baka d’ Busk med bord 20.30 (spiste lige en McDonald menu kl 17.30 for at holde mig i gang), og det var så skægt! Jeg drak for meget vin, og blev så ør, at jeg ikke helt kan huske desserten. Havde ammet ud, så havde ingen bagkant, og kom hjem kl 01.00 – virkelig dejligt at prøve. Mens jeg sad på restauranten, havde jeg helt fomo over, jeg skulle hjem, da de andre tog videre, men da jeg kom hjem og holdt Helle i hånden inde i mørket, var det så dejligt at komme hjem igen.

Havde til gengæld tømmermænd i dag. Til babysvømning…

 

Lærke:

Hahaha, jeg ville ønske, jeg ku sige, at jeg havde ondt af dig, men det har jeg ikke. Tømmermænd er jo også tegn på, at livet er ved at blive normalt igen. Jeg kæmper stadig med at få Lars til at sove, han er bare en 30-minute-man. Det er pænt hårdt, når man gerne vil slappe lidt af i løbet af dagen. Vi traver og trasker og ruller og ruller. Men altså, heldigvis har jeg prøvet det før, Lulu gad heller ik sove længere stræk. Håber det kan ses på min ass til sommer. Vi ska snart til 3 mdr vac, har i været?Husker det som helt rædderligt.

S.O.S. Lars har nederen på, altså som i VIRKELIG nederen på, har grædt non stop i to døgn, ved det ik lyder af meget, men når det er non stop, er det godt nok sindssygt. Han blev 12 uger i går, måske er det et spring, måske har livets alvor endelig ramt ham. Vil du med ud og gøre noget uansvarligt i morgen?

Føler jeg har været SÅ ansvarlig og voksen og rolig de sidste 48 timer, at jeg slet ik kan mærke mig selv. Måske bruge nogle penge, jeg ikke har, eller få en tattoo med vores børns navne, eller spise slik og kage til frokost? ET eller andet. I går græd Lars så meget og så højt, at jeg næsten ku se hele vejen ned i hans mave.

 

Sidsel:

Shit! Det lyder skrækkeligt! Og det værste er Lars jo er en uge foran, så kan jo bare sidde og vente på Helle tager samme spring. Kan du melde dig ud af dine forpligtelser i morgen eftermiddag så drikker vi et stort glas vin på den lokale?

 

Lærke:

Ja det tror jeg bestemt godt jeg kan. Mangel på søvn har fået min hud til at ligne en nr 4 med ekstra ost nede fra det lokale pizzaria. Jeg ved ikke om jeg skal græde eller blive sulten, når jeg kigger mig selv i spejlet. Helt klart sulten! Af bar ren og skær nedtur og sult nassede jeg mig til en lakrids fra ekspedienten i Samsøe Samsøe. Han synes vist jeg var rimelig ynkelig. Det var så min morgenmad.

 

Sidsel Alling:

Det er en virkelig permanent løsning at få et barn, hva? Helle bliver 3 måneder i weekenden og  jeg synes altså, det er lidt af en milepæl. Har været ramt lidt  hårdt af virkeligheden de sidste uger. Bliver helt hidsig af misundelse over alle, der kan rejse til Paris, tage til koncert eller bare ud og spise, mens jeg bare sidder og ammer og ammer dagen lang. Det er lidt klaustrofobisk, synes jeg. Samtidigt er det mega hyggeligt at være sammen med Helle. Så det er mere tanken om, at jeg ikke bare kan gå end selve ønsket om at skulle nogen steder. Giver det mening?

 

Lærke Bagger:

Jeg kan huske den følelse! Det er anderledes anden gang, jeg er jo ligesom vant til at skulle indrette livet efter en anden person. Jeg mener, vi spiser jo allerede kl 17.30 i forvejen 😂, MEN jeg husker tydeligt, hvor sindssygt det faktisk var, at man ikke længere selv bestemte over sit eget liv, både sådan helt praktisk fx i forhold til rejser osv, men også mere fordi, man er så forbundet til det lille væsen, at man har lyst til at være sammen hele tiden.

Og så på samme tid, har man virkelig også brug for en PAUSE nogle gange. Det synes jeg faktisk har været svært at sige højt, altså det med pausen. Det er som om, man er en lidt dårligere mor. Har du også oplevet det?

 

Sidsel:

Jeg laver jo egentlig ret mange ting, som er “for mig”, fordi Helle har et godt sovehjerte, så det er virkelig fornemmelsen af ikke at have hele min frihed mere, der har været angstprovokerende, og ikke hvordan min virkelighed egentlig er. Da Helle var et par uger gammel, kom jeg til at råbe: ‘Jeg vil bare være alene!’ Og Kasper tog hende på en akut trilletur. Kan du huske det der afsnit af Sex and the City, hvor Carrie synes, Aiden fylder hele lejligheden og gemmer sig bag et gardin? Bare et par timer for sig selv. Til at se fjernsyn eller tage verdens længste bad. Kasper er god til at gå tur med hende om søndagen så jeg kan stene lidt alene. Hvor længe er det, du skal være på barsel?

 

Lærke:

Jeg har lidt over 7 måneder. Og så skal Sune have 4 måneder. Jeg kan totalt genkende den følelse fra SATC. Det er mest mig, der afleverer og henter Lulu og er sammen med børnene, indtil Sune kommer hjem fra arbejde, og nogen gange, hvis han kommer lidt senere end han plejer, måske bare et kvarter, er jeg helt træt og stresset, og så går jeg ud på toilet og sidder i 10 min alene. Nogle gange græder jeg også lidt, og så har jeg det fint bagefter, og kan egentlig slet ikke forstå, hvorfor jeg græd el var træt. Så underligt. Men Lars sover jo heller ikke så meget desværre. Altså jeg går selv først ud på toilettet, når Sune er kommet hjem. Bare vi havde et badekar!!! 🥂🚽

 

Sidsel:

Okay, synes den sidste uge har været lidt af en rollercoaster. Amning er stadig svært, fordi hun bliver frustreret. Hun sover hele dagen, men er svær at få til at sove om aftenen og vågner hyppigere om natten, bliver rasende fra det ene sekund til det andet, og så er hun samtidig begyndt at smile og vil gerne holde i hånd, når hun skal sove. Hun er ligesom ved at blive et lille menneske med temperament og følelser. Det tog lang tid, men hun er ikke så fremmed mere, og i går, hvor hun sov 4 timer til middag i sin vogn i gården, savnede jeg hende faktisk! Hvordan går det hos jer?

 

Lærke:

Det er jo både fantastisk og helt vildt hårdt! Det er faktisk meget det samme. Han er helt utrolig lattermild og griner, og vil gerne være tæt halvdelen af tiden, og den anden halvdel, der er han mega sur og utilfreds over noget, vi stadig ik ved hva er. To nemme dage, to hårde dage, du ved,Sune er lige rullet med ham, fordi han var så sur og ik kunne sove, selvom det er aften, og han var MEGA træt. Så nu spiser jeg Chips og ser Netflix for første gang, siden han blev født. Fuck at passe mine jeans!😜

Du har været ude, hvordan gik det?

 

 

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET AF SIMPLE FEAST

 

Vil du gerne spise flere plantebaserede måltider i løbet af din uge –  men har du svært ved finde ud af, hvor du skal begynde?

Så er Simple Feasts måltidskasser måske noget for dig. Det er supernemt: Du modtager en kasse ved din hoveddør søndag eftermiddag, hvori der er linet tre plantebaserede og velsmagende måltider op til den kommende uge. Madvarerne er opdelt praktisk og bæredygtig i emballage med tal, alt efter hvilket af de tre måltider de tilhører. Baserne som saucer, dressing eller fars er allerede tilberedt eller forberedt, mens de friske grønsager, krydderurterne og resten af tilbehøret skal snittes på dagen. På den måde har man stadig en følelse af selv at have lavet maden, når man sætter sig ved spisebordet. Det er så simpelt at følge opskrifterne, at børn sagtens kan være med i køkkenet. Ofte med det resultat, at de føler ansvar for retterne og er mere åbne for at prøve nye smage og teksturer. Måltiderne tager max 10-15 minutter at tilberede.

Brug rabatkoden Tothemoonhoney10 og få 10% af dit første køb.

Tekst og foto Liv Winther 

LeaveCOMMENT

  • Malene
    REPLY

    Hvor er det mega befriende med jeres ærlighed! Tak for det. Især det der med at være alene. Husker tydelig tre måneder henne i første barsel hvor det ramte mig at han jo er der HELE TIDEN!! Her i andet barsel bruger jeg også en del det med lige at “gå på toilettet” i ti min alene. Men sig det ikke til min kæreste😉

    marts 9, 2020

Your email address will not be published. Required fields are marked *