What’s up mama 4 – Hannah og Frede | TO THE MOON HONEY
 • en

Blog

To_The_Moon_Honey_Sharing_is_Caring_Hannah_Løffler_Fredes_Blog_

What’s up mama 4 – Hannah og Frede

Meet’n’greet

Hannah Løffler, 35 år er udannet  cand. soc fra Copenhagen Business School. Hun er founder og managing director af  Social Zoo og mor til Walde på 3 år og Veneda på 4 måneder.

Hannah Løffler Instagram.

Frederikke Tofsø, 30 år, udannet Cand. It. Lige nu er hun på barsel med sin søn JJ på 4 mrd. Ellers er hun indkøber og content udvikler hos Rezet Store og blogger på Fredesblog.dk 

Fredes Blog Instagram.

De to seje mødre, Frederikke Toftsø og Hannah Løffler, forsætter deres sms snak. I dette afsnit snakker de om gruen ved vuggestuestart, fastelavnsboller og om man bør diskutere slutningen af sin barsel, når man kun er halvvejs.

 

Hannah Løffler:

Hej ven 🧡Tak for sidst. Mega hyggeligt. ☕️ Hvad laver du i dag? Jeg har været til morgenmøde med arbejdet, blev lidt irriteret. Følte for første gang i 5 måneder, at jeg fortjener en barselsdag. Var oppe siden 4.30, og føler mig for første gang sådan ægte træt. Så overvejer at svare på et par mails og så gøre noget mega barselsagtigt resten af dagen. Tænkte at bage kanelsnegle. Er det ikke sådan ret barselsagtigt?

 

Frederikke Toftsø:

Du fortjener så meget en barselsdag. 🙌🏻 Jeg tager fandeme hatten af for, at du får det til at fungere med business og to børn.

 

Hannah:

Nå ja. Ble update: pt bruger jeg dem fra Netto. Både til V og W. Synes de fungerer. Kan huske det første råd, jeg fik, dengang jeg fandt ud af, at jeg skulle have en dreng. “Husk at lægge tissemanden ned ad i bleen. Så han ikke tisser sig selv op af maven. 😂 Det glemte Anders ret mange gange. Haha.

 

Frederikke:

Netto it is! Og ja, hahaha det med tissemanden er et godt tip. Den kan godt nok tisse langt den lille ven 😭 Jeg er på vej ud for at besøge vuggestuer. Det synes jeg er vildt weird. Kan slet ikke forestille mig, at JJ skal starte i institution 😭😭😭

Hannah:

Det er spændende! 1. Hvem skal passe ens barn de næste mange år, 2. Hvem skal ens børn være legekammerater med de næste mange år og 3. Hvem af ens børns legekammerater, har forældre man gider drikke vin med, når der er playdates de næste mange år.🍷 Vigtige beslutninger!

– Jeg skrev Veneda op i sidste måned. Og ærligt, jeg tjekker pladsanvisningen hver dag (!) om hun er rykket op på listen. 😳Ikke fordi, jeg håber, hun skal starte snart. Slet ikke. Tværtimod. Men fordi jeg føler, at jeg er med i et lotteri. Det er jo mærkeligt ikke at vide, hvordan det ender. Hvornår ens barn får en plads. Har heldigvis haft en mega god vuggestueoplevelse med Walde, så tror virkelig på det bedste. Har så meget respekt for pædagoger. Har du hørt lydniveauet i en vuggestue? Man burde have blomster med til dem, der passe ens børn lidt oftere 💐🙌🏻

 

Hannah:

Walde spurgte mig i øvrigt i morges, om jeg troede at julemanden kan lide øl. 🎅🏻🍺 ❤️

 

Frederikke:

Sygt vigtige beslutninger! Jeg har det som om:

1.- Jeg er 5 år gammel og på ingen måde kan tage så vigtig en beslutning på mit barns vegne. 2. -Hvor er de voksne, der skal hjælpe mig? 3.- Kan man overhovedet få en vuggestueplads i KBH these days 🤦🏼‍♀️

Forleden, da jeg besøgte en vuggestue, sagde hende den søde dame, der lavede maden til børnene: “Bare rolig, jeg bruger selvfølgelig ikke salt og sukker i maden” og kiggede dybt og fornuftigt på mig. Min første indskydelse var: “Guuuud hvor kedeligt” indtil det gik op for mig, at jeg skulle synes, det var vildt godt. Så jeg udbrød bare: “Nåååhhh, ej hvor godt, ja det er jo vigtigt… godt godt godt”. Men den, jeg besøgte i dag, virkede helt vildt nice. God stemning og rolige pædagoger. Det hjalp lidt på det.

Du kan hilse Walde og sige, at det kan han😂😂😂😂

 

Hannah:

Altså den gang Walde skulle skrives op, tog jeg også rundt til et par steder. Kun steder jeg havde fået anbefalet af folk i mit netværk. Jeg følte mig så lallet, når jeg var til de der rundvisninger. Jeg var den eneste, der tydeligvis ikke anede, hvad man skulle spørge om og gå op i. For eksempel om de havde en sukkerpolitik. Eller hvor mange minutter de var ude og få “frisk” city luft hver dag, eller hvor ofte de var ude og være kulturelle. – Altså, de der børn mellem 10 måneder og 3 år, som jo obviously går virkelig meget op i kunst. Jeg tænkte bare, at det var vigtigt, der virkede lidt hyggeligt, og de var søde, når man kom ind ad døren. Det var heldigvis verdens bedste vuggestue Walde fik plads i. De var så søde, og Walde og jeg elskede pædagogerne. Det første forældremøde jeg var til. – Det er mig der gør den slags herhjemme. Jeg er jo gammel elevrådsformand, så jeg elsker formelle sammenkomster. Anders ville komme tilbage med de sløjeste referater (han er den sødeste og sjoveste, men huske officielle ting gør han sig ikke i). Det sidste Anders sagde til mig, inden jeg gik ud ad døren døren var: “Nu melder du dig ikke til bestyrelsen. Du har rigeligt at se til”. Klip til at jeg kommer hjem 2 timer senere. “Ups. Altså, det var virkelig ikke min mening, men der var ingen andre, der rakte hånden op”. Så nu sidder jeg i bestyrelsen. 😂😂 Er du klar over, hvor voksent det er? Vi snakker budgetter, strejke, reformer og den slags.

Walde går i børnehaven nu. Der startede han i sommers. De er også søde, og det er et godt sted. Men jeg skulle virkelig vænne mig til det. Børnehave er virkelig noget helt andet. Der er færre pædagoger og mange flere børn på stuerne. Nogle af dem skal i skole om lidt, og der er altså langt fra en 3 årig til en 6 årig. Men Walde er sej, og jeg elsker at se ham finde sin plads sådan et sted. Det skal du glæde dig til. Det er som om, de skaber deres egen personlighed, når de er væk hjemmefra. Så kommer de hjem hver dag og er blevet lidt sjovere, lidt mere nysgerrig og virkelig meget frækkere. 🤓

 

Frederikke:

Hahaha. Du er så meget en bestyrelses type. Jeg har ret optur over den vuggestue, jeg har fundet, men jeg kan også godt mærke, at det ikke ville gøre mig noget, hvis han måske var 1,5 år, før han startede. Jeg føler, det er et kæmpe pres, at han bare skal i institution ASAP, og at jeg skal tilbage på arbejdsmarkedet og bare have gang i den igen. Måske er det et typisk tidspunkt at have den slags tanker? Halvdelen af min barsel er jo næsten gået nu. Det føles faktisk ret vildt at skrive sort på hvidt.

 

Frederikke:

IMPORTANT NEWS: Fastelavnsbollesæsonen er i gang 🙏🏼

 

Hannah:

Åh wow. Fastelavnsboller. Det lyder så godt, at det nok ikke passer ind i min ‘bliv klar til Thailand’ plan. Men fuck det. Måske vi skulle snuppe en sammen snart? Kalorier skal deles med dem, man kan li ❤️Hvor er det dejligt, du har det sådan, altså har lyst til at være hjemme med JJ i 1,5 år. Jeg kan godt forstå det. Noget i mig har lyst til at trække nogle år ud af kalenderen. Bare hente børn tidligt, og have rigtig meget tid til at lave puslespil og perleplader. Jeg elsker den tid, jeg har med mine børn. Men jeg elsker også mit arbejde. Jeg synes, det er rigtig sjovt, det jeg laver, og jeg bliver tanket op i mit hoved af dem, jeg arbejder tæt sammen med. Med Walde var det perfekt for mig, at han startede i vuggestue, da han var 10 måneder. Kørte ham til gengæld virkelig langsomt ind – altså, han havde ret korte dage. Det kunne jeg jo tillade mig, fordi jeg ikke har en chef, der bestemmer hvornår, jeg skal komme og gå. Men samtidig havde jeg pludselig noget tid til at nå mit arbejde. Det var så fedt, at jeg ikke havde dårlig samvittighed, når jeg var sammen med Walde og liiiige var nødt til at skrive en mail eller liiiiige skulle presse endnu et telefonmøde ind. Det var en meget bedre balance for mig. Tror det bliver det samme med Veneda. Så hellere, at hun får kortere dage i et godt stykke tid, og jeg så ikke behøver maile med den ene hånd og lege med ranglen med den anden. Synes, det er en svær balance. Men efterhånden har jeg sgu meget godt styr på det, og jeg er blevet meget mere afslappet med mit arbejde. Siger meget nej tak, og når det jeg når. Jeg har heldigvis nogle drømmeagtige kollegaer, der hjælper, alt det de kan.

Savner du overhovedet arbejde? 🤭

 

Frederikke:

Jeg er virkelig splittet. Nogle dage drømme jeg om at tage noget ekstra tid til at gå hjemme med ham, når han er så lille. Men samtidig kan jeg selvfølgelig også mærke, at ’arbejdet’ trækker. I den forstand at arbejde for mig både er netværk, venner og min interesse for mode, retail, marketing og så videre. Og så kan jeg heller ikke lade være med at tænke på, om det betyder noget for min karriere, både som lønmodtager og som influencer at være væk så længe.

Jeg syntes virkelig, der er svært! Men jeg ved ikke om jeg har lyst til at vente med at komme tilbage på arbejde, når jeg når så langt. Men det er virkelig rart at sige det højt. Kender du nogen, der har gjort det. Altså taget længere end et års barsel?

 

Hannah

Ja, jeg kender en, der faktisk endte med at sig sit job op og blive hjemme med sin søn, til han var et par år. Hun følte, at det var der, hendes kvalitetstid lå, og jeg er ret sikker på, at hun aldrig har fortrudt den beslutning. Jeg var meget fascineret af, at hun tog det valg, men jeg vidste også, at jeg ikke selv kunne gå hjemme med mit barn i 3 år.

 

Frederikke

Jeg havde egentlig forestillet mig at jeg skulle dele min barsel med min kæreste men det er det ikke endt med og det har jeg det så fint med. Og det er han heldigvis også ok med. Han tager stadig 2 1/2 måned, som vi så tager sammen.

Jeg er så klar på fastelavnsbolledate snart!

 

Tekst og foto, To The Moon Honey

LeaveCOMMENT

 • Mille
  REPLY

  Jeg elsker det

  januar 27, 2019
 • Camilla B
  REPLY

  Frede, du skal da blive hjemme med JJ hvis din mavefornemmelse siger det 🙂 Du kan finde en at dele en privat-dagpleje i KK og få det som der svare til en SU for at passe dit barn hjemme, indtil de bliver 2 år og 10 mrd 🙂 Og så får man gratis bleer af kommunen. Jeg har jo W hjemme, han er 2.5 år og det er seriøst det bedste i verden og vi hygger hver dag.

  januar 27, 2019

Your email address will not be published. Required fields are marked *