Mit ritual med doula Ayoe Ramati - TO THE MOON, HONEY

Mit ritual med doula Ayoe Ramati

Mørk chokolade har masser af gode egenskaber og er et vitaminboost, spækket med magnesium som hjælper på humør og hukommelse – men har du nogensinde hørt om ceremoniel cacao? Her tager doula Ayoe Ramati os igennem sit morgenritual

 

Hvornår drikker du cacao? 

“Jeg drikker en kop cacao hver eneste morgen med den samme intention: At ære og nære min krop at møde verden med et åbnet hjerte. Det er der brug for i disse tider. Jeg har tre børn, Lulah på 7, River på 6 og Tipi Aïa på 3, så selvom der er fuld fart på herhjemme, skaber det en ro for os alle sammen, at jeg hver morgen troligt står og laver min kop. Ungerne ved godt, at det er mor-tid. De kommer tit over og skal være med til at røre i gryden, men de ved godt, at snørebånd og sokker, der driller, må vente de fem minutter, det tager, indtil jeg er færdig. Det gør noget fantastisk for mig at starte dagen ud på den måde.”

Hvorfor er det cacao, der er blevet dit ritual?

“Det er helt fantastisk og fyldt med vitaminer og mineraler og alt det bedste til hjernen. Og så er det let opkvikkende, så det er et sundt alternativ til kaffe. Cacao er det, man kalder en superfood, fordi den er så næringsholdig – den består af mellem 300-1200 forskellige bestanddele, afhængig af kvalitet. Sørger man for ikke at opvarme den over 42 grader ved tilberedning, beholder man alle næringsstofferne.”

Læs også

De første 40 dage

Hvad er rå cacao godt for? 

“Cacao har et højt indhold af magnesium, som de fleste mennesker mangler. Magnesium får muskler til at slappe af, er rigtigt godt for hjertet, fordi det får blodkarrene til at udvide sig, og mindsker belastningen på hjertet. Det sørger for, at der kommer ca. 30-40% mere iltet blod til hjernen, og så hjælper det gevaldigt på hukommelse og koncentration.”

Hvor stammer det fra? 

”Den rå cacao er blevet brugt i over 1000 år og kan spores helt tilbage til Inkariget, som kaldte det “gudernes drik”. Det siges, at gudinden for cacao, IxCacao, bliver kaldt ud af regnskoven den dag, menneskeheden er klar til at åbne sit hjerte. Cacaoplanten siges også at arbejde på et energetisk plan, at den forbinder os til hjertet og  hjælper med at åbne hjertet der, hvor det har lukket sig. Det er jo på alle måder en smuk tanke.

Shop

CEREMONIEL CACAO fra Guatemala

360,00 DKK

Den cacao, jeg importerer, er fra Keith’s Cacao, som bliver dyrket i Guatamala. Den er så fairtrade, som det bliver, og Keith, bedre kendt som “The Chocolate Shaman”, dyrker cacaoen med den største respekt for jorden og de kvinder, som arbejder med den. Jeg planter træer igennem organisationen Tree Sisters for at give tilbage til jorden, og nu jeg nyder godt af dens enestående cacao plante på daglig basis.”

Sådan laver du en kop rå cacao

  1. Hak cacao i små stykker. 
  2. Kom vand i bunden af en gryde ved svag varme. Så snart vandet afgiver den første damp tages gryden af. 
  3. Kom cacao i gryden, og rør til det smelter. Måske skal den kort tilbage på varmen. Bare sørg for, at den aldrig bliver   varmere, end at du kan holde på gryden. Måske skal du tilsætte en lille smule mere vand hen ad vejen. 
  4. Bliv ved med at røre, til cacaoen er blevet ligesom nutella, blank og smooth.
  5. Kom derefter krydderier i – cayennepeber, kanel, stødt ingefær, vanilje, lakrids, kardemomme – hvad end du kan lide. Du kan vælge at søde med lidt honning, hvis du synes, cacaoen er for bitter.
  6. Kom lidt plantemælk, vand eller te i. Jeg plejer at bruge havremælk.
  7.  Hvis du vil en lidt hurtigere process, kan du varme væske og cacao sammen til den ønskede temperatur og putte det i blenderen. Du gør det, som passer til dit temperament.

OBS:

Tager du hjertemedicin eller er på antidepressiver, skal man være opmærksom på, at store mængder cacao kan påvirke effekten af medicinen. Gravide og ammende kan sagtens drikke cacao, det er bare vigtigt at være opmærksom på kroppens signaler. Får man lidt kvalme, skal man selvfølgelig ikke drikke mere. Nogle spædbørn er ikke vilde med alt for meget cacao i modermælken, andre elsker det. Min mindste datter har, siden hun kunne holde på en kop, drukket cacao.

 

Ayoe Ramati, 41, mor til Lulah, 7, River, 6, og Tipi Aïa, 3. Selvstændig, uddannet doula, coach, yogalærer mm. Følg Ayoe på Instagram her @ayoe_ramati og @storbyheks

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

In it something is. Clearly, many thanks for the information.

Luk

Ingen varer i kurven.